Annonse


– Han sto bak verdens verste DDoS-angrep

En 35 år gammel mann fra Alkmaar i Nederland ble torsdag i forrige uke arrestert av politiet i Barcelona.

Trolig Kamphuis
Politiet har bare identifisert mannen med initialene «SK», men mye tyder på at det dreier seg om den høyprofilerte nettaktivisten Sven Olaf Kamphuis. 

Den arresterte skal ha stått bak det verste DDoS-angrepet i nettets historie.

– Som et atomangrep
Angrepet, som ble utført i forrige uke, var så kraftig at sikkerhetsselskapet CloudFare hevdet at det truet hele Internett. Andre brukte ord som «atomangrep» og «cyberterror».

Annonse


Angrepet rettet seg primært mot antispam-prosjektet Spamhaus, men fikk virkninger også for mange andre.

 

Opererte fra varebil
Mannen skal ha hatt base i en bunker, og skal ifølge politiet også ha kjørt rundt i en varebil og hacket seg inn på ulike frekvenser med utstyr plassert i bilen.

Dette melder Spanias innenriksdepartement i en pressemelding. På nettstedet ligger det også en video (.rar.-fil som må pakkes ut til .mp4) som viser hvordan arrestasjonen foregikk (se YouTube-versjon under denne artikkelen).
 

Sendte e-post

Kamphuis har hele tiden vært klar på at det var han som sto bak Spamhaus-angrepet.

– Vi er klar over at dette er ett av de største DDoS-angrepene verden har sett, uttalte han i en e-post som ble sendt til flere medier.

Hevn for svartelisting
Kamphuis gjorde det også klart at angrepet var en hevn for at Spamhaus hadde satt den kontroversielle nederlandske nettleverandøren CyberBunker på sin svarteliste.

CyberBunker har inntil nylig operert fra en nedlagt fem etasjers NATO-bunker i Nederland.

Uklar tilknytning
Det skal imildertid ikke være er den samme bunkeren som spansk politi omtaler som den arresterte nederlenderens hovedkvarter.

Det er også uklart hvilken tilknytning Kamphuis har til CyberBunker. Han har imidlertid operert som en ivrig talsmann for selskapet, og mange tror at det er han som også opererer det til daglig.

Ifølge spansk politi skal den arresterte (som altså ikke er bekreftet som Kamphuis) ha presentert seg som diplomat fra CyberBunker-repuplikken, tilknyttet «landets» tele- og untenriksdepartement.

Vert for Pirate Bay

CyberBunker har fungert som vert både for The Pirate Bay og Wikileaks, og har på mange måter vært en torn i øyet både for myndigheter og rettighetshavere.

Kamphuis har fungert som talsmann for Cyberbunker, og har tidligere uttalt at de er villige til å huse alt og alle, så lenge det ikke dreier seg om barneporno.

Video fra arrestasjonen: Og her er et Skype-intervju med Kamphuis om angrepet der han snakker om faren for å bli arrestert:

Andre kilder:
International Business Times
NBC News

Yahoo News/AP

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse