Annonse


Her er de nå

The Pirate Bay har hatt en omflakkende tilværelse. Lenge holdt de til i Sverige, før de flyttet til Norge. Så ble de kastet ut, og flyttet angivelig (men ikke i virkeligheten) til Nord-Korea.

Nå har de øyensynlig funnet et nytt hjem i det kalde og ugjestmilde Grønland.

Flyttet til «.gl»
Mens de var i Norge og etter eget utsagn i Nord-Korea beholdt de hele tiden det svenske «.se»-domenet.

Nå har de imidlertid til det grønlandske «.gl»-domenet.

Annonse


Må gå rundene om igjen
Det betyr at både myndigheter, film- og platebransje må begynne helt på ny om de skal stoppe dem rettslig. Alle blokkeringer må opprettes på ny, etter å ha vært gjennom den juridiske mølla.

Og skal det saksøkes, må saken i så fall opp for det grønlandske rettsapparatet.

Fortsatt som før
De fire som opprinnelig sto bak The Pirate Bay ble dømt i Stockholm for fire år siden, men disse har formelt sett ingen ting med The Pirate Bay å gjøre lenger.

Så langt har ikke de som nå står bak nettstedet ikke fått trøbbel med verken myndigheter eller rettighetshavere, kanskje fordi ingen egentlig vet hvem som står bak i dag.

Fikk ingen betydning
Dommen i Stockholm i 2009 fikk ingen betydning for nettstedet. Mange land har forsøkt å blokkere dem, men med relativt lite hell.

Bruken har gått ned, men nettstedet er fortsatt tilgjengelig for de som vet hvordan de skal finne det

Blir enklere
Nå blir det enda enklere både for briter og andre som bor i land som sperrer. Og The Pirate Bay lover at det ikke blir noen endringer for brukerne.

Også Norge planlegger å sperre for piratsider som The Pirate Bay. Men dette kan bli vanskelig om piratportalen fortsetter å flytte som nå.

Kilde:
Torrentfreak.com

 

 

Annonse