Hopp til navigasjon Hopp til innhold
BitTorrent - nå også med videostrøm. (Ill.: live.bittorrent.com)

Nå er BitTorrent «Live»

Strømme-versjonen er lansert.

For nesten nøyaktig ett år siden skrev ITavisen om BiTorrents nye strømme-teknoligi.

Frykten blir virkelighet
Nå er systemet oppe og går, på denne nettsiden.

Dermed er det fritt fram for det kanskje filmbransjen frykter aller mest:

At pirat-distribusjonen av filmene deres skal flytte over fra tradisjonell nedlasting via The Pirate Bay og andre steder over på en «uoffisiell», Netflix-aktig løsning med strømming av innholdet i stedet.

– Helt ny teknologi
– BiTorrent Live er en kraftig, ny, web-basert direktesendt strømmeteknologi. Live er laget for å fjerne hindrene i kringkasting og er en helt ny protokoll som leverer video i høy kvalitet til et stort publikum med vesentlig reduksjon i nettverkskostnader og og nettverksforsinkelser, heter det på den nye nettsiden.

Piratenes ryggrad
BitTorrent-teknologien har vært med oss siden 2002, og ble utviklet av amerikaneren Bram Cohen.

I dag brukes teknolgioen til en mengde høyst legitime formål, men det er ingen hemmelighet at det også er piratenes foretrukne teknologi.

Dugnadsarbeid
Mesteparten av de piratkopierte filmene, sangene, spillene, programvaren, e-bøkene og nå også utskrivbare 3D-modeller av fysiske produkter gjøres i dag tilgjengelig gjennom såkalte torrents.

Systemet slik vi kjenner det i dag er bygget opp slik at alle som laster ned noe også bidrar til å spre det samme innholdet. Torrents er en giantisk dugnad der alle i en «sverm» bidrar med data.

Hver mann sin TV-stasjon
Live-versjonen virker på tilsvarende vis (alle bidrar), men her kan man altså nyte innholdet på direkten. Man trenger ikke å laste ned først.

BiTtorrent Live beskriver det slik:

– Hver seer blir en kringkaster i miniatyr og forsterker det du sender over hele nettet,

Stikkord: bittorrent, fildeling, piratvirksomhet