Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nokias Lumia 920 med Windows Phone 8 har entret NetComs salgstoppliste for februar. (Ill.: Ole Petter Baugerød Stokke/DinSide.no)

Lumia 920 blant de mest solgte

Windows Phone inntar NetCom-toppen.

Windows Phone har ikke vært noen plutselig braksuksess, men nå ser det kanskje ut til å løsne litt.

Vinner på Lumia-designet og Nokia-merkevaren

Det er Nokias Lumia-mobiler som folk tydeligvis vil ha når de vurderer Windows Phone, for første gang kan NetCom melde at Lumia 920 har entret topp-10 listen – riktignok helt nederst, men det er likevel et signal om at mobilkjøpere ønsker seg Windows Phone, spesielt når designet til Lumia, i tillegg til OS-et, differensierer seg såpass mye fra konkurretene.

Comebacket er spesielt gledelig for Microsoft og Nokia, da sistnevnte ikke har hatt en mobil på NetComs toppliste på fem måneder.

– Sterk konkurranse

– At Nokia og Microsoft Windows Phone 8 er tilbake på topp ti-oversikten vår er rett og slett gledelig. Det viser at norske forbrukere har mange gode mobiltelefoner å velge i når de kjøper nytt. La oss håpe at også flere produsenter opplever suksess framover. Sterk konkurranse gavner forbrukerne, sier Kristian Renaas. Renaas er salgsdirektør i NetCom.

«Både Googles’ operativsystem Android, og Microsofts Windows Phone 8 tar markedsandeler fra IOS-systemet til Apple i februar. Apples operativsystem er fortsatt størst, men med en langt mindre margin enn for en måned siden», forklarer NetCom.

– Tre prosent bruker Windows Phone

«53 prosent (62 prosent i januar) av alle solgte telefoner bruker iOS, mens andelen Android-telefoner har økt til 44 prosent (38 prosent i januar). Tre prosent av de solgte telefonene på listen i februar bruker Windows Phone 8», melder NetCom i den ferske pressemeldingen.

Disse mobilene ble mest solgt i februar 2013 *:

1. (1) Apple iPhone 5
2. (2) Samsung Galaxy S III
3. (3) Apple iPhone 4S
4. (5) Apple iPhone 4
5. (4) Samsung Galaxy S II
6. (9) Sony Xperia V
7. (6) Samsung Galaxy Note II
8. (-) Samsung Galaxy S III Mini
9. (7) Sony Xperia Go
10.(-) Nokia Lumia 920

* Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på smarttelefonsalget i NetCom Shops (60 butikker), nettbutikken, gjennom kundesenteret og hos forhandlere som selger NetCom. Forrige måneds plassering i parentes.

Kilde:
NetCom pressemelding

Stikkord: lumia, netcom, nokia, windows phone