De smuglet den inn for oss

Dette er Nvidias kraftige håndholdte spillmaskin med Tegra 4, berøringsskjerm og støtte for alle spill du kan kjøre på PC-en din og laste ned fra Google Play. Pris er ikke kjent, men den kommer til Norge i god tid før julehandelen starter.

Barcelona (ITavisen:) Et spillprodukt som Project Shield hadde vært helt utenkelig for et par år siden, for dette er snakk om en komplett spillmaskin med Android, masse krefter, berøring og en formfaktor noe mindre enn den første Xbox-kontrolleren (som jo var laget for gorilla-hender).

Se flere bilder fra Nvidias stand:

Annonse

Det gikk nesten helt galt

Da vi ankom Nvidia-standen på avtalt tidspunkt fikk vi beskjed om at det ikke var mulig for å se på Project Shield likevel; PR-personen vi hadde vært i kontakt med tidligere hadde tydeligvis ikke lov å booke avtaler for Nvidia.

P1010286
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Men heldigvis, etter litt frem og tilbake, fikk vi Nvidia til å låse opp enheten fra en kiste med hengelås, låst inne i et bøttekott – den ble så sneket inn på et møterom for en kjapp demo. Nvidia fortalte oss at de hadde gitt mange eksemplarer til utviklere. Det er altså mange om beinet.

Uvant for Nvidia

Shield er et noe snodig produkt for Nvidia å regne. Dette er ingen prototype: Nvidia lager selve dingsen og innmaten, og den vil komme på det amerikanske markedet slik du ser den (men med noen mindre kosmetiske endringer og litt justering av knappene) i andre eller tredje kvartal i år.

Vi fikk to forskjellige estimat fra to forskjellige personer. Dette er en vanlig messepraksis.

P1010282
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Nvidia-folkene regner med at det i hvert fall ikke skal drøye lenger enn tredje kvartal før de nordiske landene kan kjøpe den.

Pris? Ikke kjent, men det kommer en pressemelding i løpet av de kommende månedene med mer offisiell informasjon.

Derfor blir utvalget stort

Man kan spille på to måter, og fra to forskejellige spill-segmenter med denne håndholdte Android-spillmaskinen. Enten strømmer du spillene fra din PC med Nvidia GTX (såklart), eller så laster du ned spill fra Google Play.

Metallbiten kan modifiseres til spill som bundles med, f.eks. Battlefield 4.
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Siden den skal kjøre en alltid oppdatert versjon av Googles OS vil den også kunne spille alle tilgjenglige spill, men det er klart, det er lovnaden om å kunne strømme f.eks. Battlefield 4 (de nevnte denne tittelen flere ganger) fra gamer-PC-en som er det virkelge kule med Project Shield med Tegra 4-brikkesettet.

Den ligger godt balansert i hånden, blant annet fordi batteriene er strategisk plassert på fremsiden. Den er ikke direkte tung, men akkurat passe nok til at man ikke mister den når man spiller.
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

P1010284
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

* Tegra 4
* Android 4.2.1
* MicroSD
* 3800 mAh-batteri
* Lansering: andre eller tredje kvartal
* Pris: ukjent

P1010278
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Tegra 4i

Vi fikk også tatt en kikk på en prototype-mobil med Nvidias Tegra 4i-brikkesett. i-brikkesettene er designet for mobiler, og har støtte for 4G. I teorien takler den 100 Mbps-hastigheter.

P1010271
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Det er ikke så mye Nvidia kunne avsløre til oss nå. Det er ikke så rart heller, Tegra 4i er nettopp annonsert og vi tipper de jobber hektisk med å skaffe seg avtaler med mobilprodusentene.

– Apple burde putte Tegra 4i i iPhonen sin, påpeker Nvidias representant før vi sier hadet til Nvidia. Vi gleder oss til å spille Battlefield 4 på både mobilen og Project Shield senere i år.

Prototypen kjører Open Android. Project Grid er forøvrig ingen lokal-app; også den strømmes fra Grid.
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

P1010273
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Dessverre fikk Nvidia ikke demonstrert spill på denne, de manglet nemlig programvareknappene.
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Annonse
Annonse