Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Samsung Galaxy S III er tidenes mest suksessrike Android-telefon. Og snart kommer fire'rn. Hos Google står jubelen underlig nok ikke i taket... (Ill.: Samsung)

– Samsung har kuppet Android

Google bekymret over godt Galaxy-salg.

Android? Det er Samsung, det!

– Har lagt beslag på Android
Man er nesten fristet til å vri litt på en gammel Shell-reklame når man hører Google besvære seg over at den sørkoreanske giganten nærmest har lagt beslag på OS-et deres.

Ifølge den amerikanske finansavisen The Wall Street Journal (krever abonnement) er det Googles Android-sjef Andy Rubin som skal ha gitt uttrykk for dette i et internt møte.

Både glede og sorg
Rubin skal både ha gledet seg over at Samsung har suksess med Android-produkter, men samtidig advart mot at de blir for dominerende.

Samsung har nå nesten 40 prosent av smarttelefon-markedet i verden, og selv om de nylig lanserte en Windows Phone 8-modell, er brorparten av salget fortsatt Android.

Bekymret for Nexus
Google er naturlig nok bekymret for at deres egne Nexus-modeller skal bli parkert av en strøm av suksessrike telefoner fra Samsung.

I går bekreftet for øvrig Samsung at oppfølgeren til mega-suksessen Galaxy SIII vil bli vist fram for første gang den 14. mars.

Stikkord: android, galaxy s iv, galaxy siii, Google, samsung