Hopp til navigasjon Hopp til innhold

LG: – Derfor tør ingen yppe seg

Barcelona (ITavisen:) Her ser du årsaken.

Barcelona (ITavisen:) Mens mer eller mindre alle de viktige aktørene i teknobransjen kriger om patenter innenfor en rekke områder har LG sikret seg med et hav av 4G-patenter, og det kan være veldig viktig fremover.

Det handler om 4G

LG har dessuten, i tillegg til en haug 4G-patenter, sine helt egne avdelinger som jobber med batteri og panel-teknologi – en nødvendighet i et stadig viktigere og mer aggressivt mobilbransje. Det er likevel bare en ting det handler om på årets MWC: 4G.

For det er ingen tvil når man snakker med Kristoffer Ejebro, nordisk PR-ansvarlig, om hva MWC 2013, og derfor årets mobil-lineup handler om.

Et markedsføringsproblem?

Selskapet som ikke har vært helt heldige i de nordiske markedene de siste årene, noe de også selv innrømmer. Blant annet Prada-mobilen påpekes som en av grunnene; mobilen er flott i designet, men Prada er ikke akkurat en merkevare som finner seg helt til rette for norske teknologifrelste menn.

Selskapet hevder nå likevel at de er på rett kurs og vil gripe muligheten til å kapre norske kunder ved å satse aggressivt på 4G som Ejebro påpeker med riktighet har hatt en treg start her hjemme.

Endelig snart lanseringsklar

Vi har som mange andre lurt på hva som er greia med lanseringen av toppmobilen Optimus G (fortsatt kun 1080p, men Pro-modellen som kommer til Asia i år har – ikke til Norge, altså), men nå har det endelig løsnet (4G er som nevnt ikke så lett i Norge): den lanseres i Sverige og Danmark denne uken, og kommer til Norge i løpet av andre kvartal.

I Sverige koster den 4500 kroner, så forvent den til noen hundrelapper mindre her hjemme. LG har nå også gjort sitt for å gjøre mobil-seriene sine lettere å skjønne: G-serien (4G) er toppmodellene, F-serien (4G) er mellomklassen, mens L (3G) er de billigste mobilene med en startpris på 1000 kroner.

Spesifikasjoner Optimus G:

* Android 4.1.2
* 4.7″ IPS (1280 x 768)
* Qualcomm fire-kjerner Snapdragon S4 Pro
* 2GB RAM
* 13 MP-kamera
* Vekt: 145 g
* Mål: 131.9 mm x 68.9 mm x 8.5 mm

LG Optimus G i aksjon:

Stikkord: lg, mwc