– Det finnes ingen kjappere!

Dette er verdens kjappeste mobil: Ascend P2. Den lanseres globalt i andre kvartal med en pris på rundt 3000 kroner.

Barcelona (ITavisen:) Huawei varsler en helt ny giv i forbrukermarkedet på Mobile World Congress 2013 og startet med å vise frem P2; tidenes kjappeste smartmobil.

Oppdatert:

Vi fikk det beskrevet slik at dette var den kjappeste mobilen på markedet, noe Huawei informerte oss om under pressekonferansen, men de var nok litt for agressive på markedsføringen, for i pressemeldingen vi akkurat mottok omtales den som den kjappeste LTE/4G-mobilen – takket være 150Mbps-overføringshastighet.

Annonse

Nye Huawei startet MWC 2013

Huawei åpnet Mobile World Congress 2013 ved å proklamere at det er de virkelig starter satsingen på smartmobiler i forbrukermarkedet – det er ingen tvil: det kinesiske selskapet ønsker å være en av de største leverandørene av smartmobiler, og det er ikke bare billig-mobiler de satser på: de ønsker å levere de kjappeste og tynneste produktene på markedet til en billig penge.

Huawei startet MWC 2013-showet.
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Det noe uinspirerte slagordet for nye Huawei er «Make it possible». Fashion (tynnest), technology (kjappest), value og affordability – dette er de viktigste stikkordene for nye Huawei.

– Vi har den kjappeste mobilen på markedet

Ascend P2: verdens kjappeste mobil, ifølge Huawei. Den har 150Mbps LTE Cat4-støtte, noe kjappere enn iPhone 5 og Samsung Galaxy S III med 100Mbps-støtte.

P1010127
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

P1010125
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Huawei skrøt mye av panelet, og OTA-ytelse (Over The Air), ved å bruke TIS-Total Isotropic Sensivity, og panelet; det har de kalt Infinity Edge Display.

En haug egne funksjoner

Mobilen måler 8.4 mm. og den kommer i svart og hvitt. Kameraet er på 13 MP med BSI og HDR. Som med Nokia Lumia-mobiler kan man bruke mobilen med hansker.

Batteriet er på 2420 mAh, og ved hjelp av QPC (Quick Power Control) bruker P2 visstnok 20 prosent mindre strøm ved hjelp av et 30 prosent mer effektivt batteri. Den skal også lade på 25 prosent kortere tid grunnet støtte for 2A (1A er vanlig).

P1010124
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Huawei har også laget litt egen programvare, blant annet skryter de av en ryddig hjemskjerm, og de har sin egen tema-behandler og Cloud Plus som sørger for backup, synkronisering og skylagring, samt en finn-min-stjålne-mobil-tjeneste.

AirSharing er, ja du gjettet riktig, en funksjon som sender video og bilder fra nettbrett og mobil til TV-en.

Lansering vil finne sted i andre kvartal, i hele verden i år for rundt 399 euro – rundt 3000 kroner med dagens kurs.

P1010123
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Vi fikk testet den bittelitt (den var mange personer om få enheter). Det første som slo oss var hvor utrolig lett den er, og hvor pent og rent Huaweis grensesnitt var lagt opp. Vi kan definitivt se at dette kan være en attraktiv mobil, spesielt til prisen.

P1010130
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Panel-spesifikasjoner:

* 4.7″ panel
* 315 PPI
* Kontrast: 1000:1
* Lysstyrke: 500 nits
* Gorilla Glass 2

Annonse
Annonse