Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Her stopper TV 2 iOS-hackerne

– Hollywood pålegger oss dette.

TV 2 kan bekrefte ovenfor ITavisen.no at hackede iPhones og iPads ikke får tilgang til TV-innhold via TV 2-appen på App Store.

Les også: Bekrefter at iOS 6.1.1 ikke stopper evasi0n-jailbreak.

Forbrukerombudet positive

Til oss forklarer TV 2 Sumo at det er et krav fra utenlandske rettighetshavere at det blokkeres for hackede iOS-enheter. Ifølge TV 2 kom sperren når Sumo åpnet for utenlandsk innhold.

For i Norge er det fullt lovlig å hacke sin iOS-enhet, og Forbrukerombudet ser på dette som en positiv greie – selvsagt kan Apple nekte deg service, men det er altså ikke ulovlig i henhold til norsk lov.

Eva Iselin Husby kan bekrefte ovenfor ITavisen.no at de må stoppe hackede iOS-enheter - om ikke får de ikke lov til å sende Hollywood-innhold.
(Ill.: TV 2)

Et krav fra USA

Skype-appen til iOS forbyr advarer hackede iOS-enheter, men til forskjell fra TV 2 som ikke gir tilgang til deler av innholdet, gir Skype kun en advarsel.

– Vi er forpliktet av Hollywood til å gjøre dette. Vi har ikke utenlandsk innhold på iPhone, men har akkurat fått det på iPad, forklarer Eva Iselin Husby i Sumo til ITavisen.no. TV 2 startet med amerikansk innhold på iPad rundt juletider, og det er altså da sperren ble aktiv på Apples nettbrett

Hadde det vært opp til TV 2 hadde det ikke vært noen sperre: – Det er jo en vanskelig verden, vi vil gjøre det som er mest brukervennlig, men slik er det bare. Har vi ikke sperren får vi ikke lov å sende innholdet, forklarer hun.

Stikkord: ios, ipad, jailbreak