Hopp til navigasjon Hopp til innhold
screen-shot-2013-02-05-at-3-12-33-pm

Slik skremmer Apple iOS-hackere

– Kan ødelegge mobilen din helt.

At Apple ikke synes det er noe særlig at eierne åpner iPad-en eller iPhonen så de kan kjøre apps ikke godkjent av selskapet er ikke noe nytt.

Les også: Du vil ikke kunne leve uten dette.

Advarer i sterke ordelag

Men nå har Apple faktisk oppdatert sin lille artikkel om jailbreaking på support.apple.com, og de smører tykt på. Blant annet påstår selskapet at mobilen kan bli helt ødelagt av slik hacking, og at enhetene kan krasje titt og ofte og ikke kunne ta i mot varsler, e-post og fremtidige iOS-oppdateringer.

Selv om det sikkert har skjedd, ikke minst at apps krasjer, har vi aldri hørt om iPhones som har blitt ubrukelige etter jailbreak – da skal brukeren nok ha fiklet mye i kjernesystemfiler uten å kunnskap nok. Om man roter det helt til er det en grunn til at man tar backup: en gjenoppretting skal kunne rette det beste.

Les også: Har du lyst på dette?

Sikkerhet og batterilevetid

Der Apple har et poeng er at batteritiden kan forringes, og det ganske mye, spesielt om man installerer mange funksjoner som kjører i bakgrunnen og/eller apps og tjenester har feil som gjør at batteriet tappes ekstra fort.

Sikkerhet er også et annet poeng med tanke på at alle åpnede iOS-enheter har det samme passordet, og at man derfor enkelt får tilgang til hele filsystemet via lokalnettet med samme brukernavn og passord (slik endrer du passord på en hacket iOS-enhet). Men igjen; personer som åpner mobilen sin på denne måten har som regel litt kunnskaper, og fordelene veier som regel alltid opp mot ulempene om man vet hva man gjør.

Forøvrig er jailbreaking lovlig her hjemme, og også i USA frem til 2015.

Dette sier det norske forbrukerombudet om jailbreaking.

Kilde:
9to5mac

Stikkord: Apple, ios, jailbreak