Microsoft har fortsatt en stor-strategi om å gape over bedriftsmarkedet og nær sagt alle forbrukersegmenter på markedet, men det gjenstår fortsatt å se om de vil klare å dra Windows Phone og Surface i havn. Joachim Kempin mener Ballmer har sittet alt for

Annonse


– Trekk deg, Ballmer!

Tidligere OEM-toppsjef Joachim Kempin jobbet i Microsoft fra 1983 til 2002. I en ny bok hevder han at Ballmer bør fratre stilling som toppsjef og istedet bli COO.

– Trekk deg, Ballmer

Men det er definitivt ikke bare Kempin som mener at Ballmer ikke bør få lov å lede den tidligere giganten mer.

I en verden hvor nettbrett og mobilen har blitt den nye datamaskinen, TV-en og kommunikasjons-enheten sliter Microsoft fortsatt med å kapre kundene. CNBC ga Ballmer i fjor den svært tvilsomme æren av å være den nest dårligste sjefen i USA.

– Misbruker makten

Kempin mener grunnen til at Ballmer fortsatt sitter ved roret er at toppsjefen har funnet en maktstrategi som dytter alle potensielle utfordrer til toppstillingen hans bort:

Annonse
– Når man jobber veldig direkte med Ballmer, og han tror du kanskje kan være den neste til å ta over for meg, får du omtrent ikke noe mer luft igjen å puste i, forklarer Kempin.

– Jeg respekterer mannen, men det er visse begrensninger for hva han kan og ikke kan. Kanskje er han ikke klar over dem selv enda.

Tjener fortsatt masse penger

Mye av problemet til de som misliker Ballmer er at selskapet fortsatt tjener gode penger, men mesteparten av dette kommer fra bedriftsmarkedet og serverløsninger – styret vil derfor fortsatt ha vanskelig for å overbevise markedet og investorene om at Ballmer bør gå, i hvert fall enn så lenge.

Microsoft klorer seg fortsatt fast i forbrukermarkedet, og ser seg fast bestemt på å klare å tjene penger i mobil og nettbrett-markedet.

Må være tilstede over alt

En av grunnene er nok Xbox-plattformen de har hatt stor suksess med, med Xbox 360 og den medfølgende dypt integrerte nett-løsningen Xbox Live som nå også er å finne på Windows Phone.

Med andre ord kan korthuset på sikt falle om selskapet velger å trekke seg ut fra en eller flere segmenter i et marked der forbrukeren forventer at all maskinvare og tjenester fungerer sømløst sammen.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse