The Privacy Company: sikkerhet er svært viktig for tjenesten som ble raidet for ett år siden.

Annonse


«Mega» tar av

Mega, Kim Dotcoms nye stor-prosjekt etter Megaupload som ble stengt for nøyaktig ett år siden, gir alle brukere hele 50 GB lagringsplass helt gratis (og uten filstørrelse begrensinger) – da er det ikke rart mange er interesserte.

Halv million brukere på noen få timer

For på under en time fikk mega.co.nz nemlig 100 000 nye brukere i går. 14 timer senere var tallet på hele 500 000 registrerte brukere, og 1 million besøkende.

Noen få timer etter at tjenesten ble gjort tilgjenglig for verden måtte Dotcom erkjenne på Twitter at serverne rett og slett ikke klarte å ta unna all informasjonen.

Les også: Platebransjen svarer Kim Dotcom.

Annonse


Stor pågang stresser serverne

ITavisen.no har såvidt testet tjenesten og har erfart at det til tider går tregt å laste opp, og noen ganger skjer det ingenting.

Dotcom lover på Twitter at ting blir bedre når de får justert lastbalanse-serverne.

Stort sikkerhetsfokus

En av fordelen med Mega bortsett fra veldig mye lagringsplass helt gratis, er at den genererer sikkerhetsinformasjon unik for hver bruker. Et annet viktig poeng er at denne nøkkelen lagres på brukerens datamaskin.

Skulle Mega bli raidet blir det derfor vanskelig for myndighetene å snike i brukerdata.

MegaMovie?

Så stor tiltro har selskapet til sikkerhetsløsningen at selskapets slogan er «The Privacy Company». Det blir spennende å se hvordan bransjen svarer på den nye tjenesten, spesielt fordi Dotcom ikke bare er interessert i å lagre alt brukerinnhold anonymt, men også fordi han tidligere har hatt planer om å lansere MegaMovie.

Film-tjenesten skulle egentlig lanseres når Megaupload fortsatt var i drift, men prosjektet ble skrinlagt (men kanskje ikke for godt?) når Megaupload ble raidet for nøyaktig ett år og en dag siden.

Kilde:
TorrentFreak

MegaMovie-lansering om ikke lenge? Prosjektet ble stoppet når Megaupload ble raidet, men Dotcom er på offensiven og vil kanskje prøve seg igjen.

Annonse