Hjemskjermen til Ubuntus mobil-OS.

Annonse


Her imponerer Ubuntu oss

Las Vegas (ITavisen:) Canonical demonstrerte deres eget mobil-OS til ITavisen.no her i Las Vegas, og vi lot oss imponere over et lekkert og intuitivt grensesnitt.

CEStrond

Imponerer, men vil møte tøff konkurranse

Man må nesten se Canonicals mobil-OS i aksjon for å få en følelse av hvordan det er i bruk, og det er akkurat et vi fikk selskapet til å gjøre for oss.

I det seks minutters lange demo-klippet viser selskapets representant frem et strømlinjeformet mobil-OS med noen smarte løsninger konkurrentene ikke har.

Annonse
Du finner alle våre spennende saker fra CES 2013 HER.

Vil være venner med alle

Selskapet skal ikke lage maskinvare selv, men er villige til å lisensiere til nær sagt hvem som helst, og i alle mulige formfaktorer som Android. Ubuntu til mobil er ikke et eget Ubuntu-OS, men er en skalert ned versjon av utgaven vi kjenner på skrivebordet.

Dette gir fordeler som et familiært økosystem for eksisterende utviklere for Ubuntu. Ubuntu har allerede sin egen app-butikk, og den blir tilgjengelig på mobil-versjonen også. Til oss fortalte Canonical at de ikke fokuserer på å levere like mange apps som iOS, men å ha topp-appene.

Sier ja til Norge

Canonical vil gjerne lansere mobiler med OS-et også i Norge, og er på spørsmål om Telenor er aktuelle partnere var svaret kjapt positivt.

OS-et er i alpha-fasen, og det kommer en versjon du kan teste på din Android-mobil om noen uker (om alt går etter planen), avslørte selskapet til oss. I demoklippet er OS-et installert på LGs Nexus 4, og det er en perfekt match for operativsystemet er laget for navigasjon uten maskinvareknapper.


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse