Anonymous vil at DDoS-angrep skal sidestilles med gatedemonstrasjon.

Annonse


– Gjør DDoS lovlig!

DDoS-angrep er akkurat det samme som gatedemonstrasjoner og andre politiske markeringer.

– Som «Occupy Wall Street»
Det mener hacktivistene i Anonymous, som nå har sendt en anmodning til den amerikanske regjeringen om å bli godkjent på linje med Occupy Wall Street-bevegelsen.

– Må løslates umiddelbart
I anmodningen som er sendt til Det Hvite Hus heter det blant annet:

Utviklingen av Internett-teknologien fører til nye former for protester. Tjenestenektangrep (DDoS) er ikke en form for hacking. Du kan sammenligne det med å trykke gjentatte ganger på oppdateringsknappen i nettleseren din. Slik sett er det ingen forskjell fra en hvilken som helst «occupy»-aksjon. I stedet for at en gruppe mennesker står utenfor en bygning og blokkerer området, bruker DDoS-demonstrantene sin PC til å okkupere en nettside for å hindre trafikken en kort stund.

Annonse
Som en del av denne anmodningen ber vi også om at de som er fengslet for for DDoS-angrep blir løslatt umiddelbart og får rullebladet slettet.

Aksjoner mot Syria og Israel
Anonymous har gjennomført et stort antall politisk motiverte angrep. Blant de siste er et angrep mot Syria i protest mot at president Assad fortsatt sitter.

Under den siste israelske aksjonen mot palestinske områder gjennomførte de også omfattende angrep mot israelske nettsider.

Uklart i Norge

Flere av de som står bak angrepene har blitt tatt, både i USA og i flere europeiske land.

I Norge er det derimot uklart om DDoS er en lovlig aksjonsform eller ikke.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse