Android-roboeten er klar til å ta over verden. Men først må vi alle utdanne oss...

Annonse


– Neida, ingen fare

Googles Android-symbol er en søt, liten robot. Dessuten eksperimenterer de med selvkjørende biler.

Det er nok til å gjøre noen og hver nervøse.

– Globalt arbeidsmarked
Men frykt ikke, sier Googles styreformann Eric Schmidt. Vi mennesker klarer oss nok likevel, bare vi gjør det bra på skolen.

– Jeg tror ingen har svaret, men vi kan konstatere en risiko for at automasjon skaper høyere arbeidsledighet. Måten å bekjempe dette på er høyere utdanning for alle, uansett etnisk opphav eller kjønn. Vi vil få global konkurranse om alle typer jobber, uttalte Schmidt på et DealBook-arrangement i regi av New York Times i natt norsk tid.

Annonse
– Utdanning gir suksess
I mellomtiden – altså før folk flest tar mastergrad – vil vi ifølge Schmidt måtte leve med at noen få har veldig mye, mens de fleste har lite eller ingenting.

– Når vi ser på globaliseringstrenden, graden av automatisering og demografien vil helt sikkert et lite antall mennesker være svært velstående. Men samtidig er jeg klar over at min økonomiske og personlige suksess er avhengig av et stort antall utdannede klunder og medarbeidere.

Med andre ord blir det vanskelig for Google å tjene penger den dagen robotene er de eneste som jobber og resten av oss er tiggere som knapt har fullført grunnskolen.

Kilde:
Yahoo/BGR News

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse