SPILTE GAL: John McAfee tror han kan takke god pressedekning og godt skuespill for at han nå sitter på et hotellrom i Miami og ikke i en celle i Belize.

Annonse


– Jeg spilte gal

– Det var et rent skuespill, men hvem ble skadet av det? Jeg ser ganske frisk ut, gjør jeg ikke?

Dette sier antivirus-gründer John McAfee i et intervju med den amerikanske TV-kanalen ABC.

McAfee er nå i USA, etter mange dager på flukt i Mellom-Amerika.

Fryktet utlevering
Det han fryktet mest, var å bli utlevert til Belize, der han er bosatt. Etter en hundekrangel som endte med at naboen ble funnet drept, var politiet interessert i å snakke med ham.

Annonse


McAfee ble senere arrestert i nabolandet Guatemala, men i stedet for å bli skysset tilbake til Belize ble han utlevert til USA.

Bor på hotell
Etter å ha landet i Miami ble McAfee tatt hånd om av amerikansk politi. Men siden han ikke er mistenkt for noe verken i Belize eller i USA, er han fortsatt en fri mann.

TV-intervjuet ble foretatt på et hotellrom i turistområdet Miami Beach, der McAfee nå er innkvartert.

Takker pressen
Han sier han kan takke pressen for at utfallet ble så bra som han mener det ble.

– Hva er bedre enn en historie om en gal millionær på rømmen? Dere i mediene reddet meg fordi dere fulgte historien. Det er vanskelig å rydde av veien en person som verden følger, sier McAfee.

Solgte seg ut
Selv om antivirusselskapet McAfee fortsatt bærer hans navn, har John McAfee ingenting verken med selskapet eller antivirusbransjen å gjøre lenger.

Han sluttet allerede i 1994, og solgte seg ut et par år senere. Han fikk med seg ca. en halv milliard kroner ut. I dag beregnes McAfees samlede formue til knappe 23 millioner kroner.

McAfee har livnært seg som yogalærer i Belize. Han har blitt assosiert både med våpen og narkotika – uten at politiet har fått noe på ham.

Annonse


Annonse


Annonse