Kristin Paget blir regnet som en av de råeste hackerne der ute. For seks år siden hjalp hun Microsoft å tette Windows Vista. Nå skal hun hjelpe Apple å tette hull i OS X.

Annonse


Hun skal tette OS X

Da Microsoft lage «verdens sikreste operativsystem» (Windows Vista) hyret de inn Kristin Paget.

En av verdens beste
Paget blir regnet som en av verdens beste på å fravriste virusmakere og hackere hemmelighetene, og det ga resultater for Microsoft.

Nå har Paget skiftet beite.

Jobber hos Apple
Ifølge Wired jobber nå Paget i Apples sikkerhetsgruppe.

Annonse


Gruppa har som oppgave å sikre framtidige versjoner av operativsystemet OS X mot virus, ormer og angrep.

Fem års munnkurv
Da Paget hadde avsluttet oppdraget for Microsoft med Vista, fikk hun fem års munnkurv.

I fjor utløp fristen, og da lettet hun på sløret foran en forbløffet forsamling med-hackere på Black Hat-konferansen i Las Vegas.

Hun fortalte blant annet at Microsoft mente Vista var sikkert nok før de slapp henne løs på det. Der tok de skammelig feil.

Sikrere med få brukere
Tidligere var OS X regnet som sikrere enn Windows. En del av årsaken var at OS X var bygget på Unix, som blant IT-fagfolk blir regnet som en sikrere plattform enn Windows-kjernen.

Dessuten var det jo slik at langt færre brukte Mac enn PC, noe som førte til en viss «security by obscurity»-effekt (få hackere gidder å bruke tid på noe få bruker).

Mac ikke sikrere
Slik er det ikke lenger. Gang på gang har det vist seg at Mac-brukere er minst like utsatt som Windows-brukere, selv om angrepene arter seg annerledes og kan ha andre årsaker.

Det har Apple innsett, det er trolig derfor de nå leier inn den slueste dama i bransjen.

Annonse