Annonse


– Ta ned serveren nå!

Den britiske platebransjen trodde de hadde løst problemet med fildeling da de fikk britiske myndigheter med seg på å pålegge nettleverandører å blokkere for The Pirate Bay.

Økte trafikken
Men slik gikk det ikke. Det fantes mange veier rundt. En av de vanligste er å gå via en såkalt proxy-server, en maskin som fungerer som mellomledd mellom deg og Pirate Bay.

The Pirate Bay kunne notere seg kraftig økning i trafikken i dagene etter blokkeringen, og svært mange som ellers aldri ville lastet ned noe som helst begynte nå å gjøre det på trass.

1,8 millioner innom
Det hele toppet seg da det britiske Piratpartiet i mai opprettet en egen proxy-server som et ledd i sin politiske kampanje mot regulerings-, overvåkings- og forbudskåte rettighetshavere.

Annonse


Etter bare 24 timer hadde 1,8 millioner briter vært innom.

Krav til Google
Samtidig har Google i det halve året serveren har vært oppe mottatt intet mindre enn 99 000 såkalte «takedown notices» – krav om stropp av indekseringen slik at søkeresultater fra serveren ikke kom opp.

Så langt har disse forsøkene vært nytteløse. Derfor har platebransjeorganisasjonen BPI nå sendt et brev til Piratpartiet der de ber om at serveren må stenges.

– Vi tror også på ytringsfrihet
– BPI og deres medlemmer tror også på ytringsfrihet. Faktisk er vi avhengige av den hver eneste dag når vi lager musikk. Men ytringsfrihet er ingen absolutt rett. Den innebærer også respekt for andres rettigheter, heter det blant annet i brevet.

Det har så vidt vi vet aldri skjedd at noen har blitt straffet for å drive en proxy, som i utgangspunktet er en passiv tjeneste der brukerne bestemmer hvordan veien skal gå videre.

Mangler juss
Dermed mangler BPI juridiske verktøy til å forfølge saken. Alt de kan gjøre er å trygle Piratpartiet om å legge den ned.

Det gjenstår å se om Piratpartiet vil vise dem nåden.

Kilder:
Torrentfreak.com
Music Week
The Next Web

Annonse