Det ser nå ut til at det er slutt for Newzbin for godt. For store kostnader og lave inntekter samt betalingstjenester som stengte slike tjenester ute endte med å bli for mye.

Annonse


Slutt for gammel pirat-konge

Usenet-indeksseringstjenesten Newzbin stod opp fra de døde med nye administratorer, døpte seg Newzbin 2, og håpte på en ny giv.

Kroken på døra

Men nettsiden har slitt den siste tiden (flere aktive del-administratorer ga seg, blant annet), og det siste som skjedde forrige uke var at PayPal frosset kontoen slik at det ble umulig å betale for tjenesten.

Etter at PayPal stengte dørene for slike tjenester har også konkurrerende tjenester skydd unna alt som har med Usenet å gjøre.

Les også: Slik fungerer Usenet.

Annonse


Over og ut.

– Vi fulgte loven

Interessant er det også at Newzbin2 hevder å ha fulgt DMCA (Digital Millennium Copyright Act) antipirat-loven til punkt og prikke. Det vil si at de fjernet lenker til piratfilm om de fikk en forespørsel fra representanter fra filmbransjen. Dette hjalp likevel ikke da alt for få betalte.

Newzbin2 er nemlig en betalingstjeneste, og når kun noen tusen personer betalte for tilgang var ikke dette nok til å betale kostnadene. Ifølge nettsiden har ikke Bitcoins stor nok utbredelse, og er ikke lett nok å forstå for den vanlige bruker.

Kilde:
newzbin2.es

Annonse


Annonse


Annonse