Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slik framstår personer som tidligere var anonyme. Alt de skrev før blir signert «En Google-bruker», og alt de skriver fra nå av blir signert med fullt navn fra Google+. (Ill.: Google Play)

Fra nå av er du «En Google-bruker»

Og så må du ut med fullt navn.

Er du blant dem som slenger ut lovprisninger eller hat-meldinger mot apper på Android-butikken Google Play?

«En Google-bruker»
Da har du kanskje merket at det kallenavnet du bruker anonymt nå er forandret til «En Google-bruker».

Og skriver du inn noe nytt, blir du tvunget til å bruke det navnet du er registrert med på Google+.

Fullt navn
Om du ikke er blant glupingene som har konstruert deg en egen sosial identitet, så blir det navnet foreldrene dine ga deg synlig.

Google tillater fra nå av ikke lenger anonyme anmeldelser, kommentarer og meningsytringer på Google Play.

Helomvending
Det er snakk om en helomvending her, for Google-ledelsen har tidligere vært blant nett-anonymitetens varmeste forsvarere.

Blant annet har de sagt at folk som kommenterer dette eller hint må ha beskyttelse både mot ektefeller, venner og arbeidsgivere som kunne tenkes å ta ting opp i verste mening.

Nå har de snudd, etter eget utsagn på grunn av mengder med de som de fleste vil karakterisere som rene oppgulp, lavpannet krangel og personlige feider.

– Vil øke kvaliteten
Google håper at diskusjoner under fullt navn vil høyne kvaliteten og gi mer nyttig informasjon til de som vurderer å laste ned en Android-app.

Det hører med til historien at nettrettighetsorganisasjonen EFF (Electronic Frontier Foundation) for litt over et år siden erklærte seier over Google i kampen for anonymiteten.

Erklærte seier i fjor
Den gangen gjaldt det retten til å være anonym på Google+. I likhet med Facebook ønsket Google at folk skulle opptre under fullt navn på det sosiale nettverket, noe EFN mener strider mot elementære menneskerettigheter.

Nå er det det altså verken mulig å være anonym på Google+ eller Google Play.

Kilde:
Betanews.com

Stikkord: Google, google play