SPILTE GAL: John McAfee tror han kan takke god pressedekning og godt skuespill for at han nå sitter på et hotellrom i Miami og ikke i en celle i Belize.

Annonse


– McAfee er utenfor mistanke

Denne uka ble det kjent at grunnleggeren av antivirusselskapet McAfee, John McAfee, var ettersøkt av politiet i den karibiske staten Belize. Årsaken var at hans amerikanske nabo Gregory Viant Faull (52) ble funnet drept søndag morgen.

– Utenfor mistanke
Nå sier politiet til CNN at tre mistenkte er pågrepet i saken, og at McAfee nå er utenfor mistanke.

Mandag fortalte McAfee til Wired at han ikke hadde flyktet, men at politiet ikke fant ham på eiendommen hans fordi han hadde gravd seg ned.

I mange timer lå den 67 år gamle antivirus-gründeren etter eget utsagn i et hulrom under bakken mens han pustet gjennom et rør med forbindelse til overflaten.

Annonse


Døde hunder
Dagen før Faull ble funnet drept, ble fire McAfees elleve hunder funnet døde av forgiftning. MCafee og hans nabo skal lenge ha ligget i krangel om hundene, og naboen skal flere ganger ha gitt uttrykk for at han ønsket hundene avlivet.

Politiets teori så på det tidspunktet ut til å være at det var naboen som tok livet av hundene og at McAfee deretter skal ha tatt livet av naboen som hevn for udåden. Nå har de altså forlatt denne teorien.

Tungt bevæpnet
McAfee er kjent for å være en tungt bevæpnet mann, og har på flere bilder i amerikanske medier posert med skytevåpen.

Han skal i løpet av sin tid i Belize ha knyttet nære kontakter både til myndigheter og det kriminelle miljøet i landet, som for øvrig er kjent for en høy grad av korrupsjon.

17 år gammel kjæreste
Huset hans ble raidet første gang i mai, angivelig på grunn av mistanke om storstilt produksjon av det narkotiske stoffet metamfetamin. Under arrestasjonen skal McAfees 17 år gamle kjæreste ha vært til stede. Selv er McAfee 67 år.

Saken ble imidlertid henlagt, og McAfee kunne snart dra hjem igjen. Det ser det ut til at han kan denne gangen også.

Annonse