Denne lille karen er på ingen måte trygg. Bare på tre måneder har antallet trusler økt fra 5000 til over 50 000.

Annonse


Dramatisk øking i trusler

I juli, august og september økte virus- og styggvaretrusslen mot Android-brukerne dramatisk i forhold til tidligere i år.

Tidobling
Mens man i perioden januar-mars og april-juni hadde henholdsvis 3000 og 5000 trusler, er man i høst oppe i over 50 000 trusler.

Vi snakker altså om en tidobling på tre måneder, skal vi tro en fersk kvartalsrapport fra det finske sikkerhetsselskapet F-Secure.

Øker mest
Ifølge rapporten er det Androids formidable økning som er hovedårsaken til at trusselen også øker.

Annonse


På bare få måneder har Android opparbeidet seg en helt dominerende posisjon på verdens mobilmarked. For eksempel er Googles mobile operativsystem nå å finne på over 80 prosent av kinesiske smarttelefoner.

Store andeler
I Europa ligger nå Androids andel på hele 67,1 prosent – opp fra 50,9 i fjor. Mens iOS/iPhones andel sank fra 17,3 til 16,5 prosent.

Også i USA er Android dominerende, selv om iPhone har tatt et større jafs i Apples hjemland enn andre steder (HER finner du de ferske tallene som viser styrkeforholdet mellom de mobile operativsystemene).

Gjør mye bra
F-Secure mener imidlertid at det er lys i tunnelen. De roser Google Play, som i likhet med Apples App Store skal fungere som et bolverk mot svindel og uhumskheter.

Google har i tillegg innført overvåkingssystemet Bouncer, som effektivt skal kunne avsløre ondsinnet kode i appene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse