Anonymous vil at DDoS-angrep skal sidestilles med gatedemonstrasjon.

Annonse


«Feiret» dagen med påstått hack

I dag – 5. november – minnes britene opprøreren Guy Fawkes, som samme dag i 1605 la en sprengladning under Overhuset i London.

Inspirert av film
Fawkes ble gjenopplivet i moderne form i filen V for Vendetta i 2006, og siden har hacktivistene i Anonymous i offentlige sammenhenger brukt masker som den skuespilleren Hugo Weaving brukte i filmen.

PayPal årets offer
Årets Guy Fawkes-dag bruker Anonymous til å markere sin avsky mot nettbetalingsselskapet PayPal.

Ifølge nettstedet The Next Web har Anonymous stjålet 28 000 passord fra PayPals kunderegister og lagt dem ut på nettet sammen med navn, telefunnumre og e-postadresser.

Annonse


Ikke synlig
Passordene er imidlertid kryptert, og dermed ikke synlige i klartekst.

Kontoinformasjonen skal ifølge nettstedet ha blitt publisert flere steder på nettet i løpet av natten, men mange av lenkene er nå fjernet.

Oppdatert 6/11-2012 kl.15:20: Opplysningnene ovenfor viste seg ikke å stemme. Se ny sak.

Angrepet før
I desember 2010 gikk Anonymous til DDoS-angrep på PayPal, Visa og Mastercard på grunn av at disse nektet å overføre pengegaver til Wikileaks.

Hva som er årsaken til at PayPal nå er offer igjen, er imidlertid uklart.

Hvem står egentlig bak?
Det er heller ikke sikkert det er Anonymous som står bak. Flere ganger tidligere har Anonymous tatt avstand fra aksjoner som har blitt utført i deres navn.

Det har også forekommet at folk som påstår de tilhører Anonymous har tatt på seg «æren» for sikkerhetsbrudd som har hatt tekniske forklaringer.

Et eksempel er det påståtte «angrepet» på GoDaddy i september i år, der det viste seg at en feil på serverne var årsaken.

Video med V for Vendetta-utdrag
Under kan du se en video som Anonymous skal ha lagt ut på YouTube i forbindelse med 5. november-«feiringen».

Videoen inneholder lite annet enn (trolig ulovlig kopierte) utdrag fra filmen V for Vendetta, og bidrar knapt til å forklare hvorfor PayPal og deres kunder er valgt som ofre for årets feiring.

Annonse