Qualcomms Snapdragon-brikkesett blir basert på ARMs nye design, men mobiler med de nye brikkene får vi neppe før om noen år.

Annonse


Gled deg!

I 2014 skal ARM lansere neste generasjons brikkesett til smartmobiler og nettbrett.

Tre ganger ytelsen

Selv om 2015 (vi kommer tilbake til lansering) føles veldig langt unna nå denne kalde Halloween-dagen, så kan vi trøste deg med at det blir litt av en oppdatering i forhold til hva dagens minibrikker til smartmobiler og nettbrett leverer i dag.

ARM lover tre ganger bedre ytelse, og en fjerdedel så mye batteritap i forhold til dagens brikker med to nye design. A57 og A53 kan faktisk også jobbe sammen slik at batteriet spares – kraftige A57 slår nemlig til kun når mobilen trenger ekstra ytelse. ARM kaller dette big.LITTLE-konfigurasjon.

ARM forklarer ytelse og batterilevetid.
(Ill.: ARM)

Ytelse og batterilevetid

Cortex-A57 er myntet på toppmobiler, og vil gi tre ganger bedre ytelse, mens Cortex-A53 gir 1/4 av dagens batteribruk, og vil levere omtrent samme ytelse som dagens toppmobiler.

Annonse
Cortex-A53 er ifølge ARM den minste 64-bits CPU-en noensinne, for det er 64bit (med støtte for 32-bit-apps) alle disse CPU-ene er, og de vil være bygget på ARM nye ARMv8-arkitektur. Dagens dingser bruker ARMv7.

2014 eller 2015

ARM lager som kjent ikke brikkene sine selv, det tar selskap som AMD og Samsung seg av, så selv om arkitekturen er klar i 2014 får vi neppe se brikkene i butikkprodukter før 2015, eller til og med 2016.

Eksempel: Cortex-A15 var ikke klar for bruk i mobiler før to år etter annonseringen av brikken.

Qualcomm og Apple designer som kjent egne brikker basert på ARM (Snapdragon og Apples A-serie), så de kommer neppe til å bruke A57 eller A53 i det hele tatt.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse