Joda, det er helt sikkert at iPad mini vil ha den nye Apple-pluggen...

Annonse


De aller siste iPad mini-ryktene

I kveld kl. 19 norsk tid vil et Apple-arrangement gå av stabelen i San Jose, California.

Det er i grunnen alt vi vet helt sikkert.

«Litt mer»
Men det er ingen tvil om at de aller fleste forventer en ny utgave av iPad Mini. Og i Apples invitasjon står det kryptisk at «vi har litt mer å vise fansen».

Vi vil føle oss rimelig dumme dersom dette likevel ikke er et hint om iPad mini. Men vi lar det stå til. Her er de aller, aller siste ryktene om det sagnomsuste brettet, som visstnok primært skal være ment for studenter, lærere og skoleelever.

Annonse
Skjermen:
Etter alt å dømme snakker vi om en 7,85 tommers skjerm. Med andre ord er den marginalt større enn for eksempel Samsungs Galaxy tab 7, som måler akkurat sju tommer. Men den er også større enn Galaxy Tab 7.7, som er som navnet tilsier på 7,7 tommer.

Det skal ikke være snakk om en Retina-skjerm av den typen som storebror-iPad og iPhone fra modell 4 (samt de to siste generasjonene iPod Touch) har.

Innmat:
Det forventes at prosessoren er av A5-typen, tilsvarende storebrødrene i siste generasjon. Altså ikke den nye A6, som finnes i iPhone 5.

Minnet skal være på 8GB. Vi snakker med andre ord om Kindle Fire- og Nexus 7-land her. Få tror at det blir flere minnevarianter å velge i.

Nett:
Noen tror at det blir et rent WiFi-brett, mens andre mener den også vil ha 3G og 4G. Atter andre tror det blir valgfrihet, slik som med standard iPad.

Design:
Snikbildene vi har sett tyder på det motsatte, men mange heller faktisk nå til at dette blir en forstørret iPhone 5 rent utseendemessig.

Noen hevder også at navnet blir «iPad Air», rett og slett fordi det er snakk om en tynnere utgave av iPad. Utseendet er med andre ord likt iPad standard, bare mye tynnere.

Ingen vet før i kveld…

Prisen:
Spekulasjonene går på at dette ikke blir noen direkte billig-modell, selv om den vil ligge vesentlig lavere i pris enn storebrødrene.

I USA vil den ifølge ryktemakerne (som alltid er mer eller mindre skråsikre) ligge på 329 dollar. Det tilsvarer 1867 norske kroner. Legger du til moms og justerer for norsk prisnivå snakker vi nok om minst 2500 kroner.

Salgsdato:
De fleste tror at iPad mini vil være ute i amerikanske butikker allerede neste helg, altså fredag 2. november.

Men som alt annet rundt dette nye nettbrettet er det slett ikke sikkert.

ITavisen oppdaterer live fra kl. 19 i kveld. Følg med!

Kilder:
Washington Post
TechCrunch
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse