Kim Dotcom kaller Mega for et «privatliv-selskap». Nå gjør han også betalingen anonym.

Annonse


– Ingen vil kunne stoppe dette

Kim Dotcom er fortsatt ikke utlevert til USA, der han etter amerikanske myndigheters mening skulle ha stått til rette for ulovlig fildelingsvirksomhet i stor stil med tjenesten Megaupload.

Ikke på latsiden
Siden han ble satt på frifot igjen på New Zealand har fildelingskongen ikke ligget på latsiden.

Han har forkynt en ny musikktjeneste kalt Megabox, samt at han er i ferd med å starte opp Megaupload på ny etter at politiet raidet serverne og arresterte både ham og staben.

Vil sikre seg
Siden har New Zealands statsminister John Kay måttet be om unnskyldning for arrestasjonen, som skjedde på feil lovgrunnlag.

Annonse


Nå vil Dotcom sikre seg mot at det samme skjer igjen.

Han starter derfor opp «Mega», en etterfølger til Megaupload (men ikke en relansering, hevder han selv) som bruker så hard kryptering at verken myndigheter, plateselskap, filmselskap eller andre som kunne tenkes å ville undersøke hva slags filer som passerer mellom brukerne har en sjanse til å finne ut noe som helst.

Det hevder han i hvert fall i et ferskt intervju med Wired.

Brukerne styrer
I intervjuet beskriver han et system der brukerne, og bare brukerne, er ansvarlige for det som passerer mellom dem. Ikke noe materiale ligger hos Mega, og selve krypteringen skjer på nettlesernivå.

Heller ikke krypteringsnøkkelen ligger hos Mega, så der har politiet heller ikke noe å hente.

Filmbransjen får rett til å slette
Samtidig vil Kim Dotcom gi rettighetshaverne i film- og musikkbransjen full innsynsrett i serverne deres, komplett med muligheten til å selv å fjerne det de mot formodning måtte finne av ulovlig materiale der.

Denne retten får de imidlertid bare dersom de underskriver på at de ikke kommer til å gå til rettslige skritt mot Mega (tilsvarende den avtalen norske kunder blir tvunget til å inngå med Netflix).

Kim Dotcom mener dette systemet vil være helt vanntett, og at den eneste måten å komme det til livs på er å forby kryptering totalt.

Det siste mener han er helt usannsynlig, siden retten til å beskytte sitt privatliv er nedfelt i FN-konvensjonen som skal respekteres av alle verdens land.

Annonse