Peek er en av de nye funksjonene i BlackBerry 10

Annonse


– Vi er nummer tre

RIM og deres Blackberry går ingen steder – det er konklusjonen fra selskapets presentasjon av nye BB 10, deres ferskeste operativsystem.

Ambisiøs plan
Det er jo tidligere blitt vist frem for pressen og utviklere, men nå er enda flere detaljer blitt avslørt, og selskapets sjef Thorsten Heins har store ambisjoner om å ta tilbake markedet.

Han påpeker at Blackberry er noe helt unikt, ikke bare nok et åpent plattform på nok et system. Og Heins mener de har absolutt potensiale til å befinne seg på tredjeplassen, bak iOS og Android.

Nye muligheter
Det er mye nytt og mye spennende i BB 10, for eksempel et helt nytt, touch-vennlig grensesnitt, som fokuserer på en bevegelse kalt Peek. Ved å sveipe fra siden av skjermen åpnes det et varslingsvindu som fungerer på tvers av alle applikasjoner.

Annonse
OSet støtter også avansert multitasking, der åtte applikasjoner kjører samtidig på hovedskjermen, og du får altså lett tilgang til dem derfra.

BB 10 handler selvfølgelig i stor grad om business-brukere, og en av de større nyhetene er separate profiler for personlig bruk og jobb-bruk, der jobb-profilen kan for eksempel kun gi deg tilgang til en avgrenset del av applikasjonsbutikken, der alle appene er skreddersydd for profesjonelle. Det går også an å stille forskjellige nivåer av sikkerhet i jobb-profilen.

For mer vanlige brukere kommer det samtidig endelig ordentlig støtte for Facebook, Forsquare, Twitter og Linkedin.

Fortsatt en stund igjen
RIM forsikrer om at OSet er i rute – men det er fortsatt en god stund til det kommer. Lanseringen er planlagt til tidlig neste år, og la oss være ærlige: Mye kommer til å skje hos konkurrentene innen den tid.

Kilder:
CNet
CNet
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse