Mark Zuckerbergs fotsoldater nekter for at gamle, private meldinger dukker opp på Tidslinjen. Det vil ikke franske myndigheter uten videre godta.

Annonse


– Plent umulig!

Den franske avisen Metro (for de som ikke er stø i fransk er Google-oversettelsen HER) skrev i går at mange Facebook-brukere opplever at private meldinger fra 2007 og 2009 dukker opp på Tidslinjen deres.

Vekker storm
Saken vekker voldsom oppsikt i Frankrike. Faktisk så mye oppsikt at det franske datatilsynet nå kaller Facebook-ledelsen inn på teppet for å forklare seg.

Facebook benekter selv kategorisk at noe slikt skulle ha skjedd, og hevder at det er snakk om offentlige meldinger og ikke private 1:1-budskap.

– Meldinger fra veggen
– Våre teknikere har studert disse tilfellene og funnet at disse meldingene i virkeligheten var gamle meldinger som ble lagt inn på veggen som alltid er synlig på brukerprofilene, heter det i et svar Facebook har gitt den franske avisen.

Annonse


Facebooks teknikere sier i klare ordelag at det ikke finnes noen forbindelse mellom tidslinje og private meldinger, og at en slik overlapping derfor er teknisk umulig.

Metro står likevel fortsatt på sitt. Ifølge avisen nytter det heller ikke å slette meldingene. De dukker opp igjen uansett hva man gjør.

Innkalt på teppet
Feilen – om den da er virkelig – ser bare ut til å gjelde et mindre antall brukere. Den er ifølge avisen ikke systematisk, og synes å oppstå med ujevne mellomrom og bare for enkelte brukere.

Det franske, regjeringsoppnevnte organet CMIL (Commission nationale de l’informatique et des libertés) tilsvarer det norske Datatilsynet.

Det er CMIL som nå innkalt den franske Facebook-ledelsen på teppet for å forklare seg om saken.

Kilder:
Reuters
CNet
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse