Det er bare å bruke sugekoppen. Og vips! så er skjermen av.

Annonse


Mye lettere å reparere

Det skjer alltid, og det måtte jo skje denne gangen også: Noen tar skrutrekkeren, barberbladet og pinsetten og tar sjansen på å åpne sin skinnende nye iPhone (OBS! Garantien kan du glemme da).

Eksperter på «obduksjon»
Det amerikanske nettstedet iFixit.com er eksperter på dette.

I videoen under ser du hvordan de plukker fra hverandre Apples nye iPhone 5-telefon og hva de fant.

Her er hovedpunktene for de som ikke gidder se videoen:

Annonse
Mye lettere å reparere: I iPhone 5 ligger delene ryddig ved siden av hverandre og er mye lettere å fjerne og sette på plass enn både i tidligere utgaver av iPhone og konkurrerende telefoner fra andre produsenter.

Lett å bytte ut skjermen: Mens iPhone 4S trenge en omstendelig prosedyre på hele 38 små steg for å fjerne en knust skjerm og sette på plass en ny, gjøres dette nå med ett grep.

Ulempen er at berøringssensorene er bakt inn i skjermen, slik at det dermed blir dyrere å kjøpe en ny. På den gamle holdt å skifte glasset.

Unibody-bakside: Her har Apple valgt å gå tilbake til iPhone 3GS, noe som også bidrar til enklere reparasjon.

Ny enknapps-mekanisme: Skulle knappen på bunnen av telefonen bli slarkete, er det heldigvis enkelt å bytte den ut. Hele mekanismen sitter i ett stykke, og det er bare å vippe den løs og sette inn en ny.

Mye lettere å bytte batteri: Har du først fått av skjermen (se over), så er det svært lett å vippe ut batteriet også o0m dette skulle vise seg å bli dårlig.

Her kan du se hvordan du åpner telefonen og fjerner delene:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse