iOS 6 kom i går, men helt problemfritt gikk ikke installasjonen...

Annonse


Og så var det trøbbel igjen

I går kunne eiere av eiere av iPhone og iPad (minus første generasjons iPad og iPhone 3/3G) oppdatere fra iOS 5 til iOS6.

Det gikk ikke helt smertefritt.

Trådløst gikk ned
Bortsett fra den vanlige trafikkorken, kunne folk som endelig klarte å få lastet ned den 2,5GB store oppdateringen konstatere at WiFi ikke fungerte som det skulle. Man fikk rett og slett ikke logget seg inn på nettverket sitt. (Se også DinSide.no)

Problemet skyldtes ifølge Mashable.com at en eller annen hos Apple hadde greid å slette testadressen telefonen måtte gå inn på før den foretok en endelig kobling til det lokale nettverket.

Annonse
Folk skrek
Det ble skreket høyt og lenge om dette i natt, før Apple rettet problemet uten noen nærmere forklaring.

Høyt skrek også de som opplevde at de fikk installert til et visst punkt, før søylen som viste framgangen i installasjonen stoppet opp. Og der sto den en times tid, før den gikk videre mot målet.

Mange ga opp før de kom så langt, frustrert over at telefonen var ubrukelig.

Musikken forsvant
Og så var det musikken, da. Mange rapporterte at alle sangene plutselig forsvant fra biblioteket.

Både spillelister og navn på låter, artister og album var der fortsatt, men selve filene var altså borte lokalt (men fantes fremdeles i nettskyen iCloud)

– Dørgende kjedelig
Ellers er dette en dørgende kjedelig oppdatering, skal vi dømme etter reaksjonene.

Her er det med andre ord mer snakk om en evolusjon enn en revolusjon.

– Dårligere enn Google
Den viktigste endringen er overgangen til egne kart, noe ikke alle er like fornøyd med.

Google Maps (som Apple brukte før) er og blir bedre, synes å være omkvedet blant de anmelderne som så langt har fått testet det nye mobil-operativsystemet grundig.

Og de har jo hatt god tid på seg, siden den første ferdige versjonen ble gjort tilgjengelig for nedlasting allerede i forrige uke.

Siri er ennå ikke norsk
En annen endring gjelder Siri, Apples personlige, elektroniske «tjenestepike» som fortsatt ikke er tilpasset norske brukere verken når det gjelder språk eller innhold.

Her er det likevel mange gode nyheter.

Flere samtalevalg
Du har fått en ny «Ikke forstyrr»-innstilling som kan skreddersys til å gjelde enkelte personer eller grupper av personer du ikke vil bli forstyrret av, akkurat nå eller permanent.

Du har også fått flere valg når noen ringer. For eksempel kan du få telefonen til å svare at du ikke kan parate akkurat nå, men at du ringer senere – uten at den som ringer behøver å bli koblet til telefonsvarer.

Du kan også instruere telefonen til å oppgi et annet telefonnummer der du kan nås.

Lommebok
Du har fått Passbook, en elektronisk lommebok som støttes av norske eBillett etter en oppdatering i går.

Også Lufthansa og United Airlines støtter systemet gjennom apper som også kan brukes av nordmenn. (les hvordan Passbook fungerer i Norge)

En annen nyhet er at du nå kan dele bildene dine ikke bare med deg selv på andre enheter du eier, men også med andre IOS-brukere.

Bedre Facebook
Kamerafunksjonene er kraftig utvidet, og du kan nå blant annet ta panoramabilder og bilder i svært dårlig lys uten blits.

Og sist, men ikke minst har du nå mye mer integrasjon mot Facebook. Blant annet har du nå mulighet til å¨styre hvem som skal se oppdateringene dine, uten å gå gjennom Facebooks app.

Kilder:
Mashable.com
Arstechnica.com
Wired.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse