Det er kun enda ikke lanserte IE 10 som er sikret mot de nylig oppdagete hullene.

Annonse


Svært farlig hull i alle IE-versjoner

Microsoft taper brukere til Google (Chrome er nå størst), og sliter med å holde nettleseren sikker.

Hackere har funnet nok en gang funnet hull i Internet Explorer 6, Internet Explorer 7, Internet Explorer 8, og Internet Explorer 9. Internet Explorer 10 som debuterer i Windows 8 er ikke berørt.

Hacker-kjøret fortsetter

Selskapet har ikke like hyppige oppdateringer av sin nettleser som konkurrent, noe de brukerne gang på gang erfarer – dette er noe hackerne selvsagt vet å utnytte.

Så det er altså nok en gang er det funnet hull i nettleseren som gjør det mulig for phishingnettsider med farlig innhold å kjøre kode på offerets maskin – kode som kan, om hackeren vil, ta full kontroll over datamaskinen til surfere som bruker samtlige Microsoft-nettlesere tilgjengelig for forbrukere (IE 10 lanseres som kjent sammen med Windows 8 26. oktober).

Annonse
– Oppdatering underveis

Microsoft lovte i går en oppdatering i løpet av de kommende dagene, spesifikt for å tette disse hullene.

For de som kjører eldre versjoner av Windows anbefales det å installere «Enhanced Mitigation Experience Toolkit» (EMET). EMET legger til flere avanserte sikkerhetsfunksjoner, og håndhever disse reglene strengere i nyere versjoner av OS-et

– Få angrep

«Selv om vi bare har sett et fåtall angrep rettet spesifikt mot en svært lavt antall brukere, tar vi nå dette grepet proaktivt for å sikre at Internet Explorer-kunder er sikre», forklarer Microsofts Yunsun Wee. Wee er sjef for Microsofts «Trustworthy Computing»-gruppe.

Installasjon av oppdateringen kan, når den er gjort tilgjengelig, installeres ved å trykke en lenke på en Microsoft-nettside.

Vi følger saken.

Kilde:
Arstechnica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse