Rdios Windows-klient er nesten identisk med web-appen.

Annonse


Nå kan du prøve den gratis

Musikkstrømme-tjenesten Rdio har lenge vært i lukket beta, men er nå åpnet for alle. Tjenesten er utviklet av Niklas Zennström og Janus Friis som også laget Skype.

På nett, OS og mobil

Du har kanskje som mange andre som tidligere registrerte sin interesse for tjenesten fått en e-post-invitasjon? Uten at det er noe å lese på bloggen til tjenesten, virker det nå som den er offisielt åpnet for alle.

Rdio er på mange måter lik Spotify, men har i tillegg til den populære svenske strømmetjenesten allerede en web-app, noe det ryktes også Spotify snart får. Klienter til OS X og Windows er også tilgjengelig.

Prøv gratis i 7 dager

Rdio er gratis i 7 dager for alle som starter en konto, og tjenesten tilbyr å søke gjennom iTunes eller Windows Media Player-biblioteket ditt for å matche lokal-filene med musikken på tjenesten.

Annonse


Litt irriterende er det at selskapet ikke ønsker å oppgi kvaliteten på strømmingen. Dette forklarte de på help.rdio.com i august i fjor:

«Vi tilbyr for tiden ikke spesifikk bitrate- eller codec-informasjon. Vi eksperimenterer med forskjellige priser og koding av formater i et forsøk på å gi best mulig lyd og brukervennlig opplevelse.

Å strømme CD-kvalitets lyd over nettet og WiFi (for mobile enheter), og bare strømme lavere bitrate hvis du er på en 3G-tilkobling. Vi innser at er ikke så mye detaljer som du ønsker, og vi beklager dette – hvis du har tilbakemeldinger om Rdio lydkvalitet mens du lytter, vennligst gi oss beskjed.»

Apps til alle mobiler

Ridio støtter iPhone, iPod Touch, iPad, Android, BlackBerry og Windows Phone, og også lokal-caching av musikken, akkurat som konkurrenten Spotify.

Det er to abonnement-alternativ: fri strømming, men kun på nett: 49 kroner måneden (Web). Fri strømming på nett, og mobilen: 99 kroner måneden (Unlimited)

Kilde:
Rdio

Smart import-løsning.

Rdio i nettleseren.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse