Et knippe utvalgte teknoblogger og tidsskrifter fikk teste iPhone 5 i går kveld etter avdukingen. De oppsummerer med at den er kjappere, føles veldig tynn, og at byggkvaliteten er svært god.

Annonse


Dette mener de om iPhone 5

De første iPhone 5-inntrykkene fra amerikansk presse er her.

Alt er forbedret, ingenting er nytt

Når iPhone 4 ble vist frem første gang handlet alt om skjermoppløsningen, mens 4S handlet om Siri.

iPhone 5 derimot, er på mange måter ikke et ett-punkts-fokus-produkt, kanskje bortsett fra større skjerm. Apple la under presentasjonen mer vekt på den totale pakka, dette er et produkt som gjør ting på samme måte som forgjengerne, men bedre: den er lettere, kjappere, har bedre kamera, og ikke minst 4″-panel. Ingenting nytt, men alt er veldig polert – typisk Apple, altså.

NFC og trådløs lading er ikke med, noe Phil Schiller på en måte har forklart grunnen til.

Annonse


– Bisarr lett

Men hvordan er den i bruk? Det første The Verge reagerte på var at den var «bisarr lett», «nesten for lett» (112 g), men at den samtidig føltes robust.

«iPhone 5 er kanskje ikke den tynneste mobilen på markedet som Apple påstår, men den føles utrolig tynn i forhold til andre smartmobiler», meldte The Verge’ Joshua Topolsky etter en kjapp sniktitt.

Engadget oppsummerer førsteinntrykket med at det er en mobil som ikke vil ta deg med storm med en gang, men forklarer: «bruk den i en og en halv time og det blir vanskelig å gå tilbake til en tregere chip. Overgangene er mer sømløse, å bytte mellom apps er litt kjappere – alt i alt føles alt bare inkrementelt kjappere.»

Flere meninger og video

Anandtech: «Mobilen føles veldig tynn og lett, og ytelses-forbedringene er veldig merkbare i forhold til iPhone 4S.»

Slashgear hevder det ikke er noe problem å bruke den med en hånd uten å strekke fingrene for å nå alle elementene på det noe større panelet, og merker seg at «det er definitivt en lett mobil, men den føles ikke skjør.»

iPhone 5 kommer til Norge 28. september, og vil ikke støtte det norske 4G/LTE-nettet.

Kilder:
9to5mac
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse