NewImage21

Annonse


Apple: – Derfor har den ikke NFC

iPhone 5 kan oppsummeres som bedre på alle områder i forhold til sine forgjengere, men med ingenting nytt.

Schiller forklarer

Det var derfor naturlig å huke fatt i Apples markedsførings-sjef Phil Schiller etter gårsdagens presentasjon, og spørre om grunnen til mangelen på den trådløse betalingsløsningen.

NFC og trådløs lading er to teknologier noen av konkurrentene har implementert i sine topptelefoner, men som ikke ble presentert som nyheter i iPhone 5.

Les også: Dette lanserte Apple.

Annonse
– NFC løser ingenting

– Det er ikke klart at NFC er løsningen på noen som helst av dagens problemer. Passbook gjør de tingene kundene trenger per i dag, forklarte han til AllThingsD’ Ina Fried.

Passbook er en iOS 6-app som samler billetter og kvitteringer på mobilen, og et system flere selskaper skal ta i bruk, blant annet flyselskaper.

Hva med trådløs lading?

Hva med trådløs lading? – Trådløse ladesystemer må fortsatt plugges inn i veggen, så det er ikke helt klart hvor mye enklere det gjør ting. Å måtte lage et nytt produkt man må plugge i veggen er faktisk, i de fleste situasjoner, mer komplisert, forklarte han.

Hva angår den nye ladetilkoblingen: – Det er ikke mulig å lage produkter så tynne som de nye iPhonene og iPodene uten å endre på den, forklarte han, og påpekte at tilkoblingen («Lightning») som ble introdusert i går skal vare i mange år fremover.

Se hele gårsdagens Apple-presentasjon her.

Kilde:
AllThingsD

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse