Go Daddy er en av verdens største domeneselskaper. I natt var et ukjent antall sider som de huser nede.

Annonse


– Ville bare teste sikkerheten

Go Daddy er en av verdens største såkalte registrarer med hele 45 millioner nettsteder i sin stall.

Natt til i dag var et ukjent antall av disse sidene nede på grunn av et DDoS-angrep. Ifæøge Mashable.com dreier det seg om millioner av sider.

Angrep mot grunnstrukturen
En registrar er ert selskap eller en organisasjon som har fått tillatelse av en autoritet for et toppnivådomene (TLD) til å registrere domener for sine kunder.

Et angrep mot en registrar er derfor det samme som et angrep mot en del av Internetts grunnstruktur.

Annonse
Anonymous «sikkerhetssjef»
En person som skal være tilknyttet hacktivistene Anonymous har tatt på seg ansvaret for angrepet.

– Jeg tar ned godaddy fordi…vel, jeg vil gjerne teste om sikkerheten er god nok og på grunn av andre ting jeg ikke kan snakke om nå, sier en person som etter eget utsagn er Anonymous’ «sikkerhetssjef» i en Twitter-samtale nettstedet Mashable.com.

– Ingen aksjon
Personen, som opptrer under navnet «Own3r», sier at han eller hun opptrer på egenhånd, og at angrepet ikke er en politisk aksjon fra Anonymous’ side.

Go Daddys nettsted ligger det nå en melding som beroliger kundene med at ingen sensitive opplysninger gikk tapt i angrepet, og at de regner med å være oppe og gå igjen som normalt om kort tid.

Oppdatert 20/9 kl. 11.15: Go Daddy har senere sagt at nedetiden ikke skyldes eksterne faktorer, og at det var interne problemer som skapte problemet.

Kilder:
Mashable.com
BBC
CNN

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse