Sony RX1 er trolig verdens første kompaktkamera med fullformat-brikke.

Annonse


Sensasjon fra Sony?

Bildebrikker til kameraer kommer grovt sett i tre størrelser: Kompaktkamera (liten, og det større 4/3-formatet) APS-C (amatør-speilrefleks) og 35 mm (fullformat, proffkameraer). (Den fulle oversikten finner du HER)

Bedre bilder?
Nå kommer Sony ifølge rykter og lekkasjer med det som kan være verdens første kompaktkamera med 35mm CMOS-brikke. Kameraet heter RX-1 og skal etter sigende lanseres onsdag denne uka, i forkant av på Photokina-messen i Köln.

Om dette påvirker bildekvaliteten, skal være usagt. Teoretisk betyr det i hvert fall mindre støy ved høy lysfølsomhet (ISO). Med andre ord kan du forvente å få færre «korn» når du tar bilder i dårlig lys og dermed må skru opp ISO-knappen.

Faktisk brennvidde
En annen fordel er at du faktisk får den brennvidden objektivet er oppgitt til – en 28mm vidvinkel vil faktisk være en 28mm, og ikke for eksempel en 42mm som med Nikon APS-C.

Annonse


I tillegg har slike store brikker også fordeler når det gjelder dybdeskarphet og perspektiv.

Høy pris
Bilder av kameraet er nå lekket til flere nettsteder, blant annet til amerikanske Photoprice.ca.

Prisen ser ut til å lande på den gale siden av 20 000-kronersmerket i Norge, og da er spørsmålet om kompakt størrelse er verd like mye penger som du må ut med for et fullblods kamerahus med mulighet til å skifte objektiver.

Kilder:
Sonyalpharumours.com
Foto.no
Engadget.com

Annonse