Innlogget på Facebook dagen lang? Facebook-sjef Mark Zuckerberg vet godt hva du foretar deg.

Annonse


Facebook spionerer på deg hele tiden

Facebook følger deg over alt på nettet hvor selskapets tjenester er implementert, det gjør også store annonse-selskap du aldri har hørt om. Facebook og annonsenettverk kartlegger deg i det stille. Lei av å jobbe gratis for dem?

Kartlegger i det stille

Tror du Facebook ikke vet hva du driver med på andre nettsider?

Tro om igjen: så lenge du er logget inn på tjenesten, og andre nettsider bruker Facebooks tjeneste (som likes, eller en fanpage), vet Facebook hva du driver med, hvilken musikk du hører på (Spotify), og hva du handler hvor.

De følger med

Det er Big Brother-mentalitet, ingen tvil om det, men det er lett å gjøre noe med det. Facebook advarer om at visse funksjoner og tjenester kanskje ikke fungerer om man velger å blokkere for spioneringen, men Business Insider har brukt programvaren som stopper snokingen i lengre tid, og ikke opplevd nevneverdige problemer.

Annonse


DNT+ stopper i tillegg til Facebook-overvåking også annonsenettverk, og det er en haug av dem.

Facebook verst

Programvaren det er snakk om er DNT+ (Donottrackplus), et gratisprogram til Mac eller PC med støtte for Chrome, Firefox, Safari og Internet Explorer. Programvaren oppdaterer seg automatisk for å fange opp de nyeste spion-cookiene.

Noe av det kuleste med DNT+ er at du kan følge med i sanntid på hvilke nettsider som følger deg. Dette skjer om du velger å blokkere et annonsenettverk.

Et eksempel på hvor store Facebook er: tjenesten hadde i Business Insiders test 154 trackere på tredjeparts-nettsider, mens en vanlig nettsom som f.eks. New York Times hadde 11 trackere.

Last ned DNT+.

Kilde:
Business Insider

Du kan enkelt oppheve sperringen. Trykk på Facebook Connect og alt fungerer som det skal på ITavisen.no-forsiden, og når du skal logge inn med Facebook på din ITavisen-konto.

Annonse-selskap med avansert tracker-teknologi du aldri har hørt om vet mye om deg og dine nettvaner. Ved hjelp av DNT+ slipper du å jobbe gratis for dem.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse