Noen av publikasjonene som omfattes av betalingsmuren.

Annonse


Nå er polske nettaviser bak betalingsmur

I disse dager aktiveres det en massiv betalingsmur på tvers av polske nettmedier, som kalles for Piano.

Enkelt å bruke
Systemet har én pålogging, og gir brukerne tilgang til en lang rekke nettmedier, mot en kostnad på 2.37 Euro i uken (17 kroner), 4.70 Euro i måneden (34 kroner) eller 47 Euro i året (344 kroner).

Utvalget er stort: Hele 42 nettsteder fra syv forskjellige mediehus inkluderes i ordningen. Det er opp til de enkelte nettstedene hvor mye av deres innhold som publiseres gratis, og hvor mye som låses bak betalingsmuren. Det spekuleres i at rundt 10 til 15% av innholdet i publikasjonene vil være låst.

Blant nettstedene det gjelder er noen av Polens største aviser, som Gazeta Wyborcza og Super Express, 20 regionale aviser samt en rekke andre publikasjoner og nettmagasiner.

Annonse
Mange brukere
I følge Piano har responsen vært veldig god, med svært mange forhåndsregistreringer. Et tilsvarende system har vært tilgjengelig i Slovakia og Slovenia, men det er første gangen det rulles ut i et så stort land.

Og det slutter ikke der – Piano skal være i samtaler med 11 europeiske land, og planlegger å lansere løsningen i minst ett marked innen utgangen av 2012. Spørsmålet er altså når vi kan vente oss et lignende system i Norge.

Kilder:
Piano Media
Journalism

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse