Nei, det er ikke et optisk bedrag. Denne skjermen kan faktisk bøyes.

Annonse


Bærbar og bøybar

BERLIN (ITavisen): Lenovo er i likhet med alle de andre PC-produsentene naturligvis klare med både nettbrett og PC-er med Windows 8.

Kabinett i kull
Selskapet, som tidligere var en del av en gang så dominerende IBM, har likevel flere innovative produkter som skiller dem ut fra mengden.

For eksempel Thinkpad X1 Carbon, der kabinettet er laget i karbon.

Lettvekter
Akkurat som med sykler gjør dette produktet betydelig lettere enn metallchassis.

Annonse
Vi snakker her om en Ultrabook på 1,3 kilo med en fullblods 14-tommer, 3. generasjons Intel Core i7, over åtte timers effektiv batterilevetid og 8GB RAM. En 256GB SSD disk tar seg av lagringen.

Bøyelig
Til vår smule forskrekkelse oppdaget vi at skjermen kan bøyes.

Volker, vår hyggelige tyske Lenovo-mann, tok et godt tak i skjermen og nærmest vred den rundt. Ikke skadelig verken for skjerm eller innmat, mente han.

Som andre Thinkpad-produkter er X1 Carbon primært ment for business-markedet. Men Volker kunne fortelle at det er en økende skare av privatbrukere blant kundene.

lenovo_brett_win8
(Ill.: Tore Neset)

Nytt brett
Det forstår vi når vi ser det nye Windows 8-nettbrettet Tablet 2, som nok er den største nyheten Lenovo kan by på her nede. Nettbrettet ble allerede lekket 9. august, men det er først her på IFA de viser det fram offisielt.

Prisen er ikke klar, men brettet skal ut i butikkene i løpet av oktober. Det har i motsetning til mange andre brett her på messen «ekte» Windows 8 ombord, og ikke bare den nedskalerte nettbrettversjonen Windows 8 RT.

Fullblods Win8
Det betyr at det i Tablet 2 ikke sitter en ARM-prosessor, men derimot siste utgave av Intels Atom. Ved hjelp av et tastatur som selges separat blir brettet dermed en fullverdig PC.

Du kan også enkelt fortsatt å jobbe på en stasjonær skjerm når du kommer tilbake på kontoret.

Yoga gjør akkurat som slangemennesker i India: Bøyer seg alle veier.
(Ill.: Tore Neset)

Slangemenneske-PC
Interessant er også den merkelige Yoga, en hybrid PC/nettbrett som kan vris og vrenges alle veier, akkurat som bøy og tøy-navnet antyder.

Yoga kan stå som et telt, legges helt ned med både skjerm og tastatur flatt, brettes sammen og naturligvis også brukes som en tradisjonell laptop.

Tidligere har Lenovo lansert en miniutgave for lomma under navnet Pocket Yoga, men nå er altså maskinen i full størrelse her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse