103 tommer og 3D uten briller. Panasonic gjør framskritt, men de fleste mener det vil ta minst 2-3 år før teknologien er moden.

Annonse


103 tommers brilleløs TV

BERLIN (ITavisen): Når får vi brilleløs 3D? Om to-tre år, svarer Rainer Hecker, som er sjef for den tyske orginsasjonen GFU (Gesellschaft für Unterhaltungs- und Kommunikationselektronik).

103 tommer og brilleløs
Like fullt kan japanske Panasonic allerede nå vise fram en 103 tommers, brilleløs 3D TV her på IFA-messen i Berlin.

TV-en ble presentert på en pressekonferanse i går.

Umoden teknologi
Etter å ha tatt TV-en i øyesyn med våre vanlige, klare (og nye) briller kan vi si at denne teknologien nok har et stykke igjen før den er moden.

Annonse


Bildet så rett og slett ut som 3D gjør når du mangler 3D-brillene. Bare når hodet ditt står i en helt bestemt posisjon ser du 3D-virkningen, og den kan ikke konkurrere mot den du får med passive eller aktive briller.

Vi snakker med andre ord ikke om noen reell konkurrent til brille-TV ennå.

145 tommers 8K
Det er tydelig at Panasonic ser langt framover. For innimellom varmepumper, smarthus og miljøreddende teknologi kunne de i tillegg vise fram en 145 tommer 8K TV.

Oppløsningen er helt sinnsyk: Hele 7680 × 4320 bildepunkter. Til sammenligning har dagens TV-er 1920 × 1080 bildepunkters oppløsning.

Lenge å vente
Dette er et mye mer imponerende skue enn 103-tommeren. For her snakker vi oppløsning i en klasse vi ikke har sett før.

Bare så synd at det blir så lenge å vente før vi får noe å se på som er laget i denne kvaliteten. Her fikk vi bare se stillbilder, og det er jo litt juks.

Nei, det er 4K som kommer!
Det er likevel 4K med 3840 × 2160 bildepunkter som har bransjens fokus på messen. Disse TVene er ventet i butikkene i løpet av 2013, og det er høyst usikkert når 4K kommer.

Det kan virke idiotisk av bransjen å presentere 8K når 4K er klar for markedet. Men i sin iver etter å være det først med det siste spiller produsentene mye søt fremtidsmusikk.

Annonse