2.7 milliarder likes om dagen.

Annonse


Sjekk de ville Facebook-tallene

Med snart en milliard brukere, mange av dem svært aktive, er det utrolige mengder med data som prosesseres av Facebook hver dag.

Nå har faktisk det sosiale nettverket valgt å dele med oss nøyaktig hvor mye data det er snakk om.

Vanvittig mye
I følge Facebook er mesteparten av dataene lagret i en gruppe som tar opp mer enn 100 petabyte med lagringsplass. For å undersøke hvordan deres forskjellige produkter yter, skanner Facebook over 105 terabytes med data hver halvtime.

Noe av det mest grunnleggende med Facebook er «liker»-knappen, og hele 2.7 milliarder likes utføres daglig – både på Facebook og utenfor nettstedet.

Annonse
Dessuten blir det lastet opp 300 millioner bilder, det utføres 70.000 søk og det lastes opp 500 terabyte med data totalt. Hver dag.

Fleksibelt for de ansatte
Facebooks systemer er lagt opp slik at nødvendig data skal være lett tilgjengelig for hvem som helst innenfor selskapet, uansett hva de jobber med, slik at implementasjon av nye funksjoner og muligheter skal gå så raskt som mulig. Det er fordi Facebook ikke ønsker at brukerne skal oppleve forsinkelser. Og Facebook lover samtidig at de har nulltoleranse for noen form for misbruk av data internt, samtidig som all tilgang innenfor selskapet er logget og overvåket.

Kilde:
CNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse