App.net kjører allerede, i en begrenset utgave.

Annonse


Nå skal de utfordre Twitter

Har du hørt om App.net? Hvis ikke, kan det være en ide å følge litt med på dem.

Skaperen, Dalton Caldwell, ble kontroversiell for noen uker siden, da hans åpne brev til Facebooks Mark Zuckerberg ble kjent – Caldwell beskylde Zuckerberg for å først støtte hans nye prosjekt, for så å true det.

En ny retning?
Prosjektet heter App.net, og i følge Caldwell er det snakk om en ny type sosialt nettverk, som skal utfordre de etablerte aktørene som Facebook og Twitter. Caldwell mener at det kommer til å være en menneskerett å delta i sosiale nettverk i fremtiden, og dagens nettverk er bygd på en fundamentalt feil måte. Fordi de fokuserer på annonser fremfor brukere. Det er også et stort problem for utviklere av applikasjoner til de eksisterende nettverkene.

For å lansere App.net, som på mange måter er en kloning av Twitter, men som skal sette brukerne og utviklerne i fokus, i stedet for annonser, trengte Caldwell 500.000 dollar.

Annonse


Setter i gang
Og pengene ble ferdig samlet inn søndag kveld, via en Kickstarter-aktig kampanje. Så nå startes den ordentlige jobben med å bygge tjenesten – og det blir veldig spennende å se om App.net faktisk klarer å utfordre de store gutta.

En tidlig versjon av tjenesten er allerede oppe, og kan testes her.

En nærmere forklaring på filosofien bak tjenesten kan du lese her – og vi kommer til å følge med på prosjektet fremover.

Annonse