I videoen ser du hvordan helikopteret nærmer seg Kim Dotcoms luksus-villa. Senere overtar Dotcoms egne overvåkingskameraer. Opptakene fra disse viser omfanget av den enorme politiaksjonen i januar.

Annonse


Her stormer spesialstyrker Kim Dotcom

Den 20. januar i år ble Kim «Dotcom» Schmidtz arrestert av politiet på New Zealand.

Helikopter, biler, hunder og våpen
Arrestasjonen skjedde under svært dramatiske omstendigheter. New Zealand-politiet tok ingen sjanser, og satte inn tungt bevæpnede spesialtropper mot Dotcom-huset.

En elitestyrke på fire politisoldater ankom i helikopter. Ytterligere et tjuetall bevæpnede politifolk med hunder ankom i tillegg i biler som parkerte utenfor eiendommen som støtte, om det skulle være nødvendig.

Video viser omfanget
Nå er en video som viser den spektakulære politiaksjonen sluppet (se under). Videoen viser noe som minner om et antiterror-raid, for eksempel slik man kan forestille seg at likvideringen av al-Qaida-lederen Osama bin Laden foregikk.

Annonse


Aksjonen kan virke helt ute av proporsjon med det politiet faktisk skulle gjøre: Pågripe fire menn de mente sto bak den antatt ulovlige fildelingstjenesten MegaUpload.

Flyktet til panikkrommet
Kim Dotcom flyktet til «panikkrommet» sitt, men låste ikke døra. Da politistyrken ankom, satt han med hendene i været. Han var ubevæpnet.

Dotcoms gravide kone og parets tre barn var også i huset under politiaksjonen.

Sammen med Dotcom ble også Finn Batato, Mathias Ortmann og Bram van der Kolk arrestert.

Alle er nå sluppet fri igjen, i påvente av at utleveringsbegjæringene fra USA skal behandles i det newzealandske rettsapparatet.

FBI var med
I retten etterpå innrømmet politiet at en eller flere FBI-agenter var med under forberedelsene til aksjonen.

Det er amerikanske myndigheter som har begjært Kim Dotcom og hans medarbeidere utlevert, og selve rettssaken mot dem skal foregå i USA dersom de blir utlevert.

Fryktet for sikkerheten
Fortsatt spør newzealendere seg hvorfor politiets spesialstyrke ble satt inn mot en fildeler. Politiet sier selv at de hadde mistanke om at det var våpen i huset, og at de derfor fryktet for tjenestemennenes sikkerhet.

De har imidlertid innrømmet at de hadde hastverk, og at spesialstyrkene neppe ville ha blitt satt inn om de hadde hatt bedre tid til å rekognosere.

Kjent som våpensamler
Dotcom er kjent som en ivrig våpensamler, og har blant annet en oppblåsbar tanks i hagen. På et bilde som er spredd på Internett poserer han med hagle. Men det skal bare være snakk om samleobjekter som ikke kan brukes til å skade noen.

Her kan du se videoen i sin helhet:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse