Apple undersøker nå den pikante hacker-saken, trolig er selskapets toppsjefer allerede involvert i det som kan eskalere til et PR-mareritt.

Annonse


– Apple ga hackere passordet mitt!

Wired-journalist Mat Honan fikk iCloud-kontoen hacket. Det endte i katastrofe.

Skummelt

Honan skrev selv om den skumle episoden på sin personlige blogg.

Honan tror ikke hackerne fant ut av det syv-sifrede passordet selv, men at de rett og slett fikk det utlevert fra AppleCares tekniske hjelpelinje.

Slettet alt

Derfra fikk de også tilgang til Twitter-kontoen, Honan brukte nemlig Apples epost-system. Da var det svært enkelt å be om nytt Twitter-passord for å få tilgang til journalistens konto på mikro-blogg-tjenesten.

Annonse


Det verste for Honan er nok likevel at iCloud var aktivert på samtlige av hans Apple-produkter, noe som endte med at hackerne slettet alt innhold på iPaden, Mac-en og iPhonen. Også Gmail-kontoen hans ble slettet.

Får hjelp av Apple

Siden Honan er journalist i et anerkjent bransje-blad får han trolig noe kjappere hjelp enn folk flest. Han er nemlig allerede i samtaler med Apple og Google for å få hjelp til å skaffe informasjonen tilbake.

Det er helt klart skummelt at hackerne klarte å skaffe til veie innloggingsinformasjonen fra Apple, men slikt håper og tror vi er en sjeldenhet.

Toppsjefen trolig informert

Den siste oppdateringen i den pikante saken er at Honan fikk beskjed fra Apple om at det kun er en person, som er høyt oppe i systemet, som nå har lov tik å aksessere kontoen. Dette får journalisten til å tro at Apples topp-sjefer er klar over glippen – ikke minst fordi Honan også har sendt e-post til toppsjef Tim Cook

Nå venter han på tilbakemelding for å få klarhet i hva nøyaktig hva som har skjedd.

Kilde:
Emptyage

Annonse