Droid Razr-telefoner blir nå bannlyst i Tyskland, etter at retten kom fram til at Motorola bruker Microsofts FAT-patent uten lisens.

Annonse


Denne blir forbudt å selge

Filsystemet FAT (File Allocation Table) brukes av alle over alt. Enten det gjelder minnepinner, harddisker eller lagringsbrikker – svært mange bruker dette gode, gamle filsystemet. Selv om det finnes mer moderne alternativer, som NTFS (Windows) og HFS Plus (Mac).

Vant for tredje gang
Siden Microsoft eier både NTSF og FAT, er det ikke fritt fram for å bruke det uten vederlag.

Det har nå Motorola fått erfare for tredje gang. For Microsoft har ifølge Wall Street Journal vunnet fram i enda en sak mot Motorola som gjelder nettopp rettighetene til å bruke filsystemet.

Droid-telefoner får ikke selges
Dommen falt i Mannheim i Tyskland, og den umiddelbare følgen er at Motorolas Droid-telefon blir forbudt å selge i Tyskland.

Annonse


Håper de vil kjøpe lisens
– Dagens rettsavgjørelse, som følger etter lignende dommer i USA og Tyskland, er ytterligere bevis på at Motorola Mobility misbruker Microsofts intellektuelle eiendom. Vi vil fortsette å håndheve forføyninger mot Motorola Mobility-produkter i disse landene og håper at de i likhet med andre Android-produsenter vil skaffe seg lisens på Microsofts patenterte oppfinnelser, skriver Microsofts juridiske direktør David Howard i en pressemelding.

Salgsforbudet gjelder Droid-modellene Atrix, Razr og Razr Maxx. Ingen av disse selges i Norge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse