Tidligere Mozilla-utvikler Jono DiCarlo kritiserer Firefox-teamet for å ha oppdatert nettleseren for hyppig. Nå frykter han selskapet vil slite med å vinne brukerne tilbake.

Annonse


– Alle hater Firefox-oppdateringer

En tidligere Mozilla-ansatt erkjenner at selskapet har bommet med oppdaterings-strategien.

For hyppige oppdateringer

Firefox ble tidligere oppdatert svært ofte, dette for å gi brukerne inntrykk av at Mozilla konstant rettet feil og gjorde forbedringer – ingenting i veien med det, men ifølge tidligere Firefox-utvikler Jono DiCarlo gikk selskapet for langt.

DiCarlo mener selskapet til slutt endte med å oppdatere nettleseren bare for å oppdatere den, noe som ga brukerne et inntrykk av at det er en dårligere nettleser enn Chrome.

Plagsomt spørsmål

Ikke bare ble brukere lei av å installere oppdateringer veldig ofte, men ved spørsmål om oppgradering brukte Firefox den tradisjonelle Windows dialog-boksen, noe som plaget brukerne.

Man blir nemlig nødt til å velge om de skal oppgradere eller ikke, mens Chrome oppdateres automatisk i bakgrunnen.

– Dette gjorde Google riktig

Dette mener DiCarlo er en av grunnene til Googles suksess med sin egen nettleser:

«Måten Google hånderte Chrome-oppdateringer på var veldig, veldig smart. De forstod at oppdateringer er en av de vanskeligste tingene å gjøre riktig, så de løste problemet før de lanserte versjon 1.

Den første versjonen av Chrome var ikke stort mer enn en tom boks av en nettleser, men den hadde et genialt oppdateringssystem. Dette lot dem gradvis forandre den tomme boksen til en fullverdig nettleser uten at brukerne en gang var klar over at de mottok oppdateringene», skriver DiCarlo på bloggen.

Gled dere til versjon 15

Det er heldigvis godt nytt for Firefox-fansen. I versjon nummer 15 (13.0.1 er siste stabile versjon) innføres det nemlig helautomatiske oppdateringer av nettleseren i bakgrunnen – uten at brukeren behøver å trykke.

Likevel mener den tidligere Firefox-utvikleren at skaden allerede er gjort, og at det blir svært vanskelig for Mozilla å vinne tilbake sine tidligere brukere.

Kilde:
evilbrainjono

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse