Dette er dagens Kindle. Men får den en lillebror som er enda lettere å ha i lomma?

Annonse


– Amazon kommer med mobil

Ikke nok med at Amazon kommer med et flunkende nytt Kindle Fire-nettbrett til høsten.

De jobber også etter sigende med sin første smarttelefon, et produkt som etter sigende skal fly rett i strupen på Apple og iPhone.

Frykter patentkrig
Dette hevder i hvert fall finansnettstedet Bloomberg.com.

Ifølge nettstedet holder Amazon kortene tett inntil brystet, i frykt for å bli utsatt for samme type patentkrig som Samsung nå opplever.

Boka i sentrum
Telefonen – om den blir en realitet – blir etter alt å dømme basert på samme type programvare som Kindle Fire, altså en spesialtilpasset utgave av Android.

Hensikten er trolig å optimalisere telefonen for boklesere. Vi har i det siste sett at mobiltelefonprodusentene begynner i ulike ender når de lanserer sine nye modeller.

Spesialtilpasning
Noen, som Nokia, legger vekt på foto.

Andre, som Apple og Samsung, begynner med det som etter alle solemerker er en lommedatamaskin som kan gjøre det meste du gjør hjemme eller på kontoret.

Kilder i Foxconn
Amazon begynner altså med lesestoffet.

Selv vil Amazon ikke kommentere opplysningene. Men helt ut av luften er det neppe tatt, for Bloomberg hevder å ha snakket med kilder i det kinesiske Foxconn-selskapet.

Foxconn er for øvrig også Apples hovedsamarbeidspartner i Kina. Samsung er også stor kunde hos den enorme produksjonsbedriften.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse