Fredrik Neij var en av grunnleggerne av The Pirate Bay. Nå er han dømt for å fortsette med virksomheten.

Annonse


– Jeg betaler ikke

De fleste vet at Fredrik Nei sammen med Gottfrid Svartholm Warg, Peter Sunde og Carl Lundström dømt til fengsel og millionbøter i Stockholms tingrett våren 2009.

Dømt til å holde seg unna
Mindre kjent er det at to av de dømte – Neij og Svartholm Warg – i tillegg ble dømt til å holde seg unna Pirate Bay for all framtid.

Dette har nå Fredrik Nei forbrutt seg mot, mener Stockholms tingrett.

På tross av at både han og Peter Sunde gjentatte ganger har sagt at de ikke har noe med The Pirate Bay å gjøre lenger og at skuta nå seiler sin egen sjø og til og med helst burde synke, så har i hvert fall Neij åpenbart ikke blitt trodd.

Annonse


– Ikke skyldig, vil ikke betale
Neij er nå ilagt en bot på 500 000 svenske kroner (tilsvarende 425 352 norske) for å ha fortsatt virksomheten etter at «yrkesforbudet» trådte i kraft, skriver det svenske juss-nettstedet Dagens Juridik.

Til fildelernes «husorgan» Torrentfreak.com sier Nei at han verken erkjenner skyld eller akter å betale.

– Ingen bevis
– Det finnes ikke bevis, bare bevis for at jeg ikke var involvert, sier han.

Neij har skrevet til domstolen og gjort det klart at han verken akter å betale boten fra den opprinnelige Pirate Bay-dommen eller denne.

Alt som før
Fortsatt er ikke så mye som en svensk krone betalt i bot fra noen av de dømte, og de fire har heller ikke sonet så mye som en dag i fengsel. Og det på tross av at alle anker i saken nå er avvist, helt opp til Høyesterett.

Og The Pirate Bay har, på tross av at de er blokkert i flere land, flere brukere enn noensinne.

Annonse