Dolly ble verdens første saue-kloning. Nå vil Apple gjøre (nesten) det samme med deg...

Annonse


Apple vil klone deg

Sauen Dolly ble i 1996 det første pattedyret som ble klonet – altså en eksakt kopi av en annen sau.

Nå vil Apple gjøre det samme med brukerne sine.

Kan gjøre hva som helst
Det vil si – ikke fysisk. Men derimot digitalt.

Det viser seg nemlig at identitetstyver og -misbruk er et økende problem. Har noen din elektroniske ID, kan de gjøre nær sagt hva som helt med deg som gissel.

Novell-arv
I kjølvannet av at de kjøpte en hel sekk med patenter fra Novell/Nortel i februar i år eier Apple nå en teknologi som kan vise seg å bli et columbi egg når det gjelder å beskytte identiteten din mot snuskemenn.

To utgaver av deg
Hør bare:

Din elektroniske identitet inneholder noen unike elementer, men disse er dessverre lette å avdekke ved å snikinstallere spionvare.

Derfor vil Apple lage to identiteter der den ene er synlig og den andre er lagret i nettskyen.

Usynlig «skygge»
I nettsky-versjonen legger de inn din virkelige profil. I kloningen på den synlige delen av nettet ligger villedende informasjon som ikke matcher den som ligger på lager, og som bare er tilgjengelig for Apple.

Hver gang det gjøres en transakjson med din offentlige ID, vil denne bli sammenlignet med den private utgaven av deg selv.

Bare du vet
Bare du vil vite hvordan de to identitetene skal matches. For eksempel med spørsmål om ditt privatliv, dine interesser eller din familie.

Med andre ord vil Apple hver gang du kjøper noe spørre om du virkelig er deg. En banditt (med mindre han står med kknife mot strupen din) vil ikke kunne vite nok om deg til å verifisere hva i den falske identiteten som matcher den virkelige – eller omvendt.

En kloning er aldri helt lik originalen. Slik er det altså også med Apples klonesystem.

Patentbeskrivelsen finner du på nettsidene til United States Patent Office.

Kilde:
Mashable/The Atlantic

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse