Megaupload-gründeren Kim Dotcom fikk i forrige uke uventet støtte fra en annen gründer, Steve Wozniak. Nå har han godt håp om å få saken avvist i USA.

Annonse


Se hvem som støtter Megaupload

Mannen bak fildelenetttjenesten Megaupload, Kim Dotcom, får støtte fra Apple-grunnlegger Steve Wozniak.

Elleville Megaupload

Megaupload var bare en av mange fildelingstjenester – helt til 20. januar i år. Da kom politiet på besøk i form av et overveldende raid på den gigantiske villaen Dotcom leide.

Megaupload vokste ganske kjapt, og var i tiden før raidet en svært populær tjeneste for piratene, men selve nettsiden hadde ingen Pirate Bay-profil, de var ei heller politiske, men tilbød en tjeneste som mange andre.

Holdt seg ikke akkurat unna rampelyset

Men selskapet kjørte ingen konservativ markedsføringspolitikk, men støtte fra flere store stjerner i blant annet en Megaupload-musikkvideo. Dette fikk til slutt RIAA og MPAA til å se rødt.

Annonse


I februar ble Dotcom løslatt og han kom til enighet med en porno-selskap som han ble saksøkt av. Kontroversene rundt Dotcom er langt fra over. USA vil ha ham utlevert og dømme ham for blant annet hvitvasking av penger og brudd på opphavsretten. En høring i Dotcoms hjemland i august avgjør om han blir utlevert eller ikke.

Les også: Les alt om Megaupload-saken.

Derfor var Woz på besøk

Woz derimot var på besøk for å gi sin støtte til Megaupload-tjenesten, og hva den står for. Woz støtter nemlig Electronic Frontier Foundation som jobber for nettets nøytralitet og rettighetene til alle nett-brukere.

EFF prøver, som ITavisen.no kunne melde tidlig i februar i år, å gi brukerne tilbake sine Megaupload-filer som ble gjort utilgjenglig når Dotcom ble arrestert og serverne beslaglagt.

Kilde:
Cnet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse